r
Nosalty Logó

Mákos és diós bejgli Katrintól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Mákos és diós bejgli Katrintól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Összesen 1063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Összesen 10614 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.4 g

Zsír

  • Összesen
    481 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    239 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15789.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    5769 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1824 mg
  • Foszfor
    5329 mg
  • Nátrium
    2269 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1364.5 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1216 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 10614 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. 4 dkg élesztőt kevés langyos tejben fölfuttatunk, és 1 kg szitált liszt közepébe öntjük.
  2. 2 tojást, 3 kiskanál cukrot, 1 kiskanál sót, fél liter langyos tejjel bedagasztunk. Közben 15 dkg vajat lassan adagolva beledagasztunk. A duplájára kelesztjük.
  3. Amikor megkelt, deszkára borítjuk. Ez a mennyiség 4 rúd sütire elég.
  4. Kb. fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, s úgy megkenjük a töltelékekkel.
  5. Ezután 1 órát kelesztjük, majd megkenjük tojássárgájával, és megszurkáljuk kb. 5 cm-enként villával, vagy akár kötőtűvel, ha van otthon.
  6. Kb. 180 C-fokon, sütőben sütjük, olyan 35-40 percig.

Diós töltelék hozzávalói

  1. A mazsolát sütés előtt pár órával, forró vízbe beáztatjuk.
  2. A diótöltelékhez először a mazsoláról leöntjük a vizet, majd az összes hozzávalót összekeverjük.
  3. Ha a töltelék esetleg hígnak tűnik, még keverjünk hozzá egy kisebb kanál búzadarát, ha keménynek tűnik, akkor a citrom levét csavarjuk bele a töltelékbe.

Mákos töltelék hozzávalói

  1. A mazsolát sütés előtt pár órával, forró vízbe beáztatjuk.
  2. A máktöltelékhez először a mazsoláról leöntjük a vizet, majd az összes hozzávalókat összekeverjük.
  3. Ha a töltelék esetleg hígnak tűnik, még keverjünk hozzá egy kisebb kanál búzadarát, ha keménynek tűnik, akkor a citrom levét csavarjuk bele a töltelékbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8220
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a diós és mákos bejgli nagy kedvencünk, de inkább csak karácsonykor szoktam sütni.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...