r
Nosalty Logó

Mákos és diós bejgli gluténmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mafka Művek
Mákos és diós bejgli gluténmentesen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

1833
Kalória
27.3g
Fehérje
226.5g
Szénhidrátok
94.9g
Zsír
80.6g
Víz
191.1g
Koleszterin
21.7g
Rost
113.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 1833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 7335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2848.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    379.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11395.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    3626 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1068 mg
  • Foszfor
    2937 mg
  • Nátrium
    3606 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.1 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

Víz

  • Összesen
    322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 7335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vaj szobahőmérsékletű legyen! A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (tojásból csak 1 kell), és szép lassan dagasztani kezdjük, csak finoman. A tészta nehezen áll majd össze, de kitartás, egyszer csak jó lesz.
  2. Gyönyörű sima, kissé levegős tésztát kell kapjunk. 4 egyforma darabra osztjuk a tésztát, majd eltesszük pihenni, amíg a töltelékeket elkészítjük, illetve kihűtjük. (Én 3 részre szoktam osztani, így lesz egy diós, egy mákos és egy fele-fele bejgli. Az eredeti recept szerint dupla hozzávalókkal 3-3 rúd lesz belőle.)
  3. Ha elkészültek és kihűltek a töltelékek, előveszünk egy cipót, négyzet alakúra és vékonyra nyújtjuk. Én kb. 2 mm-esre szoktam. Mindig azt az elvet vallom, hogy a tészta csak mutatóban, a töltelék a lényeg :) Megkenem az egyik töltelék felével, majd feltekerjük. A velünk szembeni felső oldalon 2 cm-t, és a két oldalon is 1-2 cm-t kihagyunk, mert a felső oldal lesz a bejgli alja, a két széle pedig a vége, amit feltekerés után összecsippentünk, hogy ne folyjon ki a töltelék belőle. Majd a másik hárommal is ugyanezt tesszük. (Itt jegyezném meg, hogy kicsi bejgli lesz így, én ezért készítek 3-at, az egyiket fele-fele töltelékkel.)
  4. Sütőpapírra tesszük a bejgliket, és egy alaposan felvert tojással megkenjük őket. Megvárjuk, hogy beszívja kicsit, és még egyszer lekenjük mindet.
  5. Amíg a sütő előmelegedik, hagyjuk pihenni őket. 180°C-on, alsó-felső sütésre állítva, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Mákos töltelék

  1. A mákos töltelékhez a hozzávalókat beletesszük egy teflon vagy kerámia lábosba, majd óvatos lángon melegítjük néhány percig, folyamatosan keverve. Nem szabad felforralni, a lényeg, hogy elolvadjon a cukor, és az ízek homogenizálódjanak. Ha lesz benne mazsola, akkor előbb meg kell mosni azt, majd pici rumos vízben beáztatni, hogy megszívja magát.

Diós töltelék

  1. A diós töltelékhez a hozzávalókat beletesszük egy teflon- vagy kerámialábosba, majd óvatos lángon melegítjük néhány percig, folyamatosan keverve. Nem szabad felforralni, a lényeg, hogy elolvadjon a cukor, és az ízek homogenizálódjanak. Ha lesz benne mazsola, akkor előbb meg kell mosni azt, majd pici rumos vízben beáztatni, hogy megszívja magát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Párom gluténmentesen étkezhet csak, és már nagyon vágyott egy jó bejglire, mert a boltban kapható gluténmentes bejglik ehetetlenek. Gondoltam, előveszem a nagyi-féle bevált bejgli receptjét, és elkészítem neki gluténmentesen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!