r
Nosalty Logó

Mákos-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mákos-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 5361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    300.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15406.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    6882 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1510 mg
  • Foszfor
    5349 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 5361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált mákot a liszttel, a sütőporral és a vaníliás cukorral szárazon elkeverjük.
  2. Lereszelünk két meghámozott almát, és elkeverjük a vízzel, az olajjal, a mazsolával, a citrom reszelt héjával és a négy tojássárgájával.
  3. A tojásfehérjéta cukorral kemény habbá verjük. A megmaradt almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
  4. A tojáshabot elkeverjük a tojássárgás-reszelt almás résszel, hozzáadjuk a mákos-lisztes részt is, és jól elkeverjük.
  5. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk-lisztezünk és ebbe öntjük a masszát. A tetejére helyezzük a cikkekre vágott almát és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Majd 160 fokra levesszük a sütőt, és további 20-25 percig sütjük.
  6. Ha kész, hagyjuk picit hűlni, és felforrósítjuk a baracklekvárt, majd a tetejét megkenjük vele. (Én ezt kihagytam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12521
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Interneten találtam ezt a receptet, nagyon egyszerű és finom! Mákimádóknak ezt szívből ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A sütőtál előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...