Makói savanyú vágott leves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
83g sertéslapocka197 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4 kcal
-
63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
833g víz0 kcal
Összesen
487
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
5000g víz0 kcal
Összesen
2913
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
6.7g sertéslapocka16 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
2.2g sárgarépa1 kcal
-
1.2g fehérrépa1 kcal
-
13.5g burgonya8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g tv-paprika0 kcal
-
1.3g paradicsom0 kcal
-
3.2g főtt tojás5 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
67.3g víz0 kcal
Összesen
39
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1099.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 853 micro
-
β-karotin 2428 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
487
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 139.9 g
Zsír
-
Összesen 180 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4397.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 2024 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 6595.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1934 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 559 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 1152 mg
-
Retinol - A vitamin: 486 micro
-
α-karotin 5117 micro
-
β-karotin 14570 micro
-
β-crypt 526 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 3205 micro
Összesen
2913
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéslapocka
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
2 teáskanál mustár
-
2 db babérlevél
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
4 db főtt tojás
-
1 dl tejföl
-
5 l víz
Elkészítés
- A hagymát kockára vágjuk, sózzuk és megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a kockára vágott, megtisztított húst. Átforgatjuk, és pirospaprikával fűszerezzük, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Hozzáadjuk a darabolt vagy reszelt fokhagymát. Amikor főztük egy rövid ideig, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket (kivéve krumplit), a mustárt, a köményt, és megborsozzuk, ill. teljesen felöntjük. Ha összeértek az ízek, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
- Közben a tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, hideg vízben kihűtjük.
- Amikor már puha a hús, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és készre főzzük. Egy kevés levet kiveszünk, amiben elkeverjük a tejfölt, majd a többi leveshez keverjük. Pár pillanat múlva elzárjuk.
- A megtisztított tojásokat a levesbe vágjuk ízlés szerinti darabokra vagy szeletekre, netán karikára. A levest tálalás előtt pihentetjük kb. 10 percet. Ecettel és további tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 25875
- Feltöltés dátuma: 2015. június 23.
Ajánló
2 dg gulyás- vagy pörköltkockát is tehetünk bele a teljesebb íz kedvéért. Ez a leves kifejezetten ajánlott bográcsban történő elkészítésre!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vágytam valami új és finom, de ugyanakkor tartalmas levesre. Az egyik gasztro csoportban említette valaki a Makói savanyú levest, amire egyből felkaptam a fejem. Nem is váratott sokáig magára, és végre belemeríthettem a kanalam!