r
Nosalty Logó

Mákkal töltött túrógombóc vaníliasodóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Mákkal töltött túrógombóc vaníliasodóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

gombóchoz

mák töltelékhez

vaníliasodóhoz

857
Kalória
41.4g
Fehérje
85.5g
Szénhidrátok
37.1g
Zsír
121.7g
Víz
198.5g
Koleszterin
8.9g
Rost
33.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gombóchoz

mák töltelékhez

vaníliasodóhoz

Összesen 857 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gombóchoz

mák töltelékhez

vaníliasodóhoz

Összesen 3425 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gombóchoz

mák töltelékhez

vaníliasodóhoz

Összesen 206 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.1 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 857 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10156.3 g
  • Cink
    1315 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    3265 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    2812 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    486.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3425 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

gombóchoz

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a búzadarát, a sót és a lisztet. Jól átkeverjük.
  2. Letakarva 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a búzadara jól bedagad.
  3. A margarinon folytonosan kevergetve aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha kész, félretesszük.

mák töltelékhez

  1. A darált mákot összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. Hozzáadjuk a tejet.
  2. Egy lábaskában felfőzzük, és kihűtjük.
  3. A túrós masszából egy jó evőkanálnyit kiveszünk, kezünkben ellapítjuk, és egy mokkáskanálnyi mák tölteléket teszünk a közepébe. A kanál hátsó részével óvatosan belenyomjuk a túrós masszába. Két oldalról meghajtjuk, gombócokat formálunk, majd vizes kézzel könnyedén összedolgozzuk. A kész gombócokat egy tálcára tesszük, amíg a főzővíz felforr.
  4. A forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat, majd meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában.

vaníliasodóhoz

  1. A tojássárgákat jól elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukrokkal. Hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
  2. Felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön (takarék lángon) folytonosan kevergetve besűrítjük.
  3. A gombócokat tálra tesszük, és a vaníliasodót külön kínáljuk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Az ebédre tervezett mákos tészta elmaradt, de a családom ragaszkodott a másnapi túrógombóchoz. Gondoltam, felhasználom hozzá a mákot, nehogy megkeseredjen.  A végeredmény nagy sikert aratott! Ezentúl többször el fogom készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!