r
Nosalty Logó

Mákhab-torta málnavelővel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krisztike
Mákhab-torta málnavelővel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

381
Kalória
8.4g
Fehérje
39.9g
Szénhidrátok
22.1g
Zsír
134.4g
Víz
177.3g
Koleszterin
5.3g
Rost
26.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Összesen 3059 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4355.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1075.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 3059 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta:
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a 2 kanál hideg vízzel felverjük, majd apránkét hozzáadjuk a cukor felét.
  3. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehérre keverjük, majd a tojáshabot és a lisztes keveréket kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
  5. A mákhab:
  6. 2 tojást és 1 tojássárgáját 4 dkg porcukorral és a vanília rúd kikapart belsejét vízgőz felett habosra, krémmé keverjük. Majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a 0,5 dl forró vízben feloldott zselatint és a mákot.
  7. Amikor a krém már egy kicsit kihűlt, de még nem kötött meg, óvatosan belekeverjük az 1 csipet sóval felvert tojásfehérjét és a 2 dkg porcukorral felvert tejszínhabot.
  8. Az elkészült krémet ráöntjük az előzőleg a tortaformába visszahelyezett piskótára, de előtte a tortaforma szélét sütőpapír csíkkal béleljük ki. Majd az egészet tegyük a hűtőbe dermedni (kb. 3-6 óra).
  9. A málnavelő:
  10. A málnát a porcukorral, a vízzel és a citromlével összeturmixoljuk, majd felforraljuk a tortazselével.
  11. Mikor kezd a zselé hűlni, akkor ráöntjük a torta tetejére, és még visszatesszük a hűtőbe további pár órára, hogy teljesen megkössön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Kicsit összekombináltam Lajos Mari receptjeit. Szerencsére finom lett. Végre egy torta, ami nem csokis és a családom imádta!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!