r
Nosalty Logó

Majonézes grillezett padlizsánsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Majonézes grillezett padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Grillezett padlizsán

Majonéz

Összesen 135 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Grillezett padlizsán

Majonéz

Összesen 1070 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Grillezett padlizsán

Majonéz

Összesen 84 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 135 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4718.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    3379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 1070 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Grillezett padlizsán

Majonéz

Elkészítés

Grillezett padlizsán

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, végeit levágjuk. Hosszában felszeleteljük 0,5 cm vastag szeletekre.
  2. Egy nagy tálcán sorban egymás mellé tesszük, és ecsettel vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd megfűszerezzük. Megfordítjuk a szeleteket, és a másik oldalukat is olajozzuk, fűszerezzük.
  3. Egy grillserpenyőt felhevítünk, és a szeleteket mindkét oldalukon meggrillezzük, majd félretesszük kihűlni.
  4. Ha kihűlt, keresztebe felszeleteljük 1 cm-es csíkokra. Ezeket keverjük a majonézes mártásba.
  5. Fogyasztás előtt érdemes legalább egy órára hűtőbe tenni.

Majonéz

  1. A tojást feltörjük, ketté választjuk, csak a sárgáját használjuk. A sárgájához folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk az olajat, míg jó sűrű masszát kapunk.
  2. A majonézhez keverjük a sót, cukrot, borsot, mustárt, fél citrom levét és reszelt héját, végül a joghurtot.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10672
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majonézes grillezett padlizsánsaláta
Évi néni 1830 recept

Kerti sütögetéshez készítettem ezt a salátát.

Hozzávalók

Grillezett padlizsán

Majonéz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...