Majonézes burgonyasaláta szalonnával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A salátához:
-
188g burgonya108 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
30g csemegeuborka7 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A majonézhez:
-
3g mustár2 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
2 kcal
-
31g napraforgó olaj276 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
Összesen
682
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A salátához:
-
750g burgonya433 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A majonézhez:
-
10g mustár6 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
8 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2731
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A salátához:
-
55.2g burgonya32 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
8.8g csemegeuborka2 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
1 kcal
-
11g füstölt szalonna72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A majonézhez:
-
0.7g mustár0 kcal
-
0.7g fehérborecet0 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
0.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
9.2g napraforgó olaj81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
Összesen
200
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 161.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 773 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 759 micro
Összesen
682
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 241.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 569 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1454.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 645.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 248 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 759 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 3091 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3037 micro
Összesen
2731
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A salátához:
-
750 g burgonya
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 közepes db csemegeuborka
-
1 csokor petrezselyem
-
0.3 közepes db piros kaliforniai paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A majonézhez:
-
1 ek mustár
-
2 ek fehérborecet
-
2 db tojássárgája
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
125 ml napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
A salátához:
- A burgonyát megmossuk, majd sós, fövő vízben kb. 40-45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, egy edénybe tesszük, rácsavarjuk a citromlevet. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és petrezselymet, összekavarjuk, és hagyjuk hűlni.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre borítjuk, és hagyjuk hűlni. A paprikát apró kockákra vágjuk.
- A majonézhez a tojások sárgáját egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, ecetet, worcestershire-szószt, elkeverjük, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük.
- A majonézt az uborkalével hígítjuk, majd a salátára öntjük, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges, adunk hozzá még kevés uborkalevet.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1803
- Feltöltés dátuma: 2015. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másfajta burgonyasaláta. A salátát ízesíthetjük kevés reszelt citromhéjjal is. Kitűnő sült hallal vagy egyszerűen csak egy tükörtojással.