Májjal, almával, zöldbabbal rakott gersli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
705
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g gersli528 kcal
-
300g zöldbab82 kcal
-
400g alma187 kcal
-
300g sertésmáj402 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g tej112 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
2117
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
117
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1394.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 369 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 6640 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 763 micro
Összesen
705
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.7 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4183.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 959 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1775 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20032 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 79 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 826 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 19921 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1170 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2288 micro
Összesen
2117
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Ha sertésmájjal készítjük az ételt, előző este vágjuk kis darabokra, áztassuk a tejbe és vágjunk rá 2 gerezd fokhagymát.
- Az elkészítés napján a gerslit áztassuk két és félszeres vízbe legalább két órára, majd ebben a vízben, kevés sóval főzzük meg. Hagyjuk állni, ekkor minden megmaradt főzővizet még magába szív.
- A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük meg, az almákat szeleteljük fel héjastól.
- A tejfölbe keverjük bele a tojást.
- A fej vöröshagymát szeljük fel vékony csíkokra és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a lecsepegtetett májat a fokhagymával együtt (ami a tejben volt), fűszerezzük borssal és majorannával.
- Öntsük fel borral és fedő alatt pároljuk puhára. Ha megfőtt, mehet rá só is.
- Egy tűzálló tál aljára elterítjük a zöldbab felét, rá a gersli felét. Csepegtetünk rá a tojásos tejfölből, majd ráöntjük az egész adag hagymás májat. Erre mehetnek rá az almaszeletek.
- Erre ismét zöldbab és gersli kerül, majd a megmaradt tojásos tejfölt szépen elkenjük rajta.
- Megszórjuk reszelt sajttal és hideg sütőbe toljuk. Kb. 45 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26*15*6
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7290
- Feltöltés dátuma: 2010. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
AzEszter Birsalmával rakott zöldbabja adta az ihletet, ezúton köszönöm is neki. Csak megnéztem, hogy nálam mi van a kamrában. Ezek voltak, nagyszerű étel kerekedett ki belőle. A kép nem a legjobb, még forró volt, kissé szétesett, de nem is a látvány a lényeg! Az alma és a máj nagyon jól passzolt,a többi hozzávaló csak hab volt a tortán.