Májgombócleves 3.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Oli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húsleveshez
-
125g sertés karajcsont0 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3 kcal
-
90g karalábé18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g só0 kcal
A májgombóchoz
-
63g csirkemáj74 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g rétesliszt7 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
332
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húsleveshez
-
500g sertés karajcsont0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
12 kcal
-
360g karalábé72 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g só0 kcal
A májgombóchoz
-
250g csirkemáj298 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
8g rétesliszt27 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1329
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húsleveshez
-
21.6g sertés karajcsont0 kcal
-
10.4g sárgarépa4 kcal
-
11.6g fehérrépa7 kcal
-
6.9g zeller2 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2.3g hegyes erős paprika1 kcal
-
15.5g karalábé3 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g só0 kcal
A májgombóchoz
-
10.8g csirkemáj13 kcal
-
4.7g zsemle13 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.3g rétesliszt1 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
1g búzadara4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
57
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1640 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 902 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 318.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 2095 micro
-
α-karotin 1868 micro
-
β-karotin 5114 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 26 micro
-
Lut-zea 960 micro
Összesen
332
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.9 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6560 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1696 mg
-
Nátrium 3608 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1273 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10398 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 386 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 948 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1966 micro
-
Kolin: 875 mg
-
Retinol - A vitamin: 8380 micro
-
α-karotin 7472 micro
-
β-karotin 20455 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 102 micro
-
Lut-zea 3838 micro
Összesen
1329
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 322 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
A húsleveshez
-
3 db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
4 szál petrezselyem
-
4 db zellerlevél
-
2 kis db karalábé
-
1 db vöröshagyma
-
13 szem fekete bors
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál só
A májgombóchoz
-
25 dkg csirkemáj
-
2 db zsemle
-
1 csokor petrezselyem
-
0.5 evőkanál rétesliszt
-
2 db tojás
-
1 db vöröshagyma
-
2 evőkanál búzadara
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húsleveshez
- Húslevest főzünk a szokásos módon. Amíg fő a leves, addig elkészítjük a májgombócot.
- A csirkemájat megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük.
- A zsemléket beáztatjuk hideg vízbe, a petrezselymet apróra vágjuk.
- A hagymát kis kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük.
- Kicsavarjuk a zsemléket és egy tálban összekeverjük a májjal, a tojásokkal, a vöröshagymával és a petrezselyemmel.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- 1-2 ek búzadarát és kevés lisztet keverünk hozzá. (Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl kemény a túl sok liszt miatt. Érdemes a liszt hozzáadása előtt egy gombócot próbaképpen kifőzni és ennek megfelelően hozzáadni a lisztet.)
- Egy fazékban vizet forralunk, ha már lobog, akkor teáskanállal kicsi gombócokat szaggatunk és 7-8 perc alatt kifőzzük, szűrőkanállal egy tálba szedjük.
- Végül a leszűrt húslevesbe tesszük és összemelegítjük.
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 50864
- Feltöltés dátuma: 2008. december 03.
Ajánló
Tipp: Ha túl sok gombócunk lett, egy részét lefagyaszthatjuk, így legközelebb csak forró levessel kell nyakon önteni és olyan lesz, mintha frissen készült volna.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
A vasárnapi húslevesünket nagyon jól feldobhatjuk vele, ráadásul ebből a mennyiségből jócskán lefagyaszthatunk, így legközelebb még egyszerűbb dolgunk lesz vele.