r
Nosalty Logó

Májgombócleves 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Oli
Májgombócleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsleveshez

A májgombóchoz

Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsleveshez

A májgombóchoz

Összesen 1329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsleveshez

A májgombóchoz

Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    5114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6560 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    3608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10398 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    948 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1966 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8380 micro
  • α-karotin
    7472 micro
  • β-karotin
    20455 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    3838 micro
Összesen 1329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A húsleveshez

A májgombóchoz

Elkészítés

A húsleveshez

  1. Húslevest főzünk a szokásos módon. Amíg fő a leves, addig elkészítjük a májgombócot.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük.
  3. A zsemléket beáztatjuk hideg vízbe, a petrezselymet apróra vágjuk.
  4. A hagymát kis kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük.
  5. Kicsavarjuk a zsemléket és egy tálban összekeverjük a májjal, a tojásokkal, a vöröshagymával és a petrezselyemmel.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. 1-2 ek búzadarát és kevés lisztet keverünk hozzá. (Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl kemény a túl sok liszt miatt. Érdemes a liszt hozzáadása előtt egy gombócot próbaképpen kifőzni és ennek megfelelően hozzáadni a lisztet.)
  8. Egy fazékban vizet forralunk, ha már lobog, akkor teáskanállal kicsi gombócokat szaggatunk és 7-8 perc alatt kifőzzük, szűrőkanállal egy tálba szedjük.
  9. Végül a leszűrt húslevesbe tesszük és összemelegítjük.
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 50839
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 03.

Ajánló

Tipp: Ha túl sok gombócunk lett, egy részét lefagyaszthatjuk, így legközelebb csak forró levessel kell nyakon önteni és olyan lesz, mintha frissen készült volna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi húslevesünket nagyon jól feldobhatjuk vele, ráadásul ebből a mennyiségből jócskán lefagyaszthatunk, így legközelebb még egyszerűbb dolgunk lesz vele.

Hozzávalók

A húsleveshez

A májgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...