r
Nosalty Logó

Máglyarakás tényleg szaftosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Máglyarakás tényleg szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

Összesen 5129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.6 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 5129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

Elkészítés

A máglyarakáshoz

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházukat kivágjuk, majd közepesen vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőbe tesszük a mézzel, egy evőkanál vajjal, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel. Puhára pároljuk a gyümölcsöt, majd félretesszük.
  2. A kalácsot felvágjuk ujjnyi vastag szeletekre. A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjét tegyük el a hűtőbe), a sárgáját elkeverjük a tejjel, 50 gramm cukorral és a vaníliás cukorral. A darált diót elkeverjük a baracklekvárral.
  3. A jénai edényt kivajazzuk. Minden szelet kalácsot alaposan megmártunk a tojásos tejben (bátran hagyjuk, hadd ázzanak el), majd az üvegtálba tesszük. Ha a kalácsok fele már a tálban van, elegyengetjük rajtuk a párolt almát. Erre jöhet a maradék kalács, amit megkenünk a diós lekvárral.
  4. A máglyarakást 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol először 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből és a maradék 50 gramm cukorból kemény, fényes habot verünk. A 20 perc leteltével kivesszük a máglyát, megkenjük a habbal (spatulával csúcsozzuk fel a tojésfehérjét). Közben kapcsoljuk a sütőt 210 fokra és grillfokozatra (vagy felső sütésre), és ide tegyük vissza, már habbal együtt a máglyát 10 percre pirulni. Ha szép aranybarna a teteje, kivesszük, hagyjuk kihűlni és enyhén langyosan szeleteljük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 4156
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás tényleg szaftosan
Lakos Benedek 373 recept

Aki evett már kiszáradt, fullasztó mágylarakást, az bizony tudhatja, milyen a pokol. Nos, szerencsére a most következő receptúra abszolút nem ilyen desszertet eredményez: ha követjük a lenti lépéseket, a lehető legszaftosabb felfújt lesz a jutalmunk.

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...