Máglyarakás tényleg szaftosan
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Máglyarakás tényleg szaftosan](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/qq/Gi/maglyarakas-tenyleg-szaftosan.jpg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=2031%2C1354%2C11%2C0&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=699130f24a03aa3fd7376c832955fa73)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A máglyarakáshoz
-
50 dkg kalács
-
500 ml tej
-
4 db tojás
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 nagy db alma
-
2 ek méz
-
1 ek citromlé
-
1 teáskanál fahéj
-
1 késhegynyi szegfűszeg
-
2 ek vaj
-
300 g sárgabaracklekvár
641
Kalória
13.2g
Fehérje
100g
Szénhidrátok
22g
Zsír
142.6g
Víz
116.3g
Koleszterin
5.4g
Rost
59.5g
Cukor
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
A máglyarakáshoz
Összesen
641
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
A máglyarakáshoz
-
500g kalács1835 kcal
-
500g tej280 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
50g méz152 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g dió654 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
Összesen
5129
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
A máglyarakáshoz
-
17.8g kalács65 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
35.5g alma17 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
3.6g dió23 kcal
-
10.7g sárgabaracklekvár30 kcal
Összesen
182
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 142.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
641
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 176 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5080.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1332 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1365 mg
-
Nátrium 1778 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 799.6 g
-
Cukor 476 mg
-
Élelmi rost 43 mg
Víz
-
Összesen 1141.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 792 micro
-
Kolin: 821 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
5129
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
182
kcal
Elkészítés
A máglyarakáshoz
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházukat kivágjuk, majd közepesen vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőbe tesszük a mézzel, egy evőkanál vajjal, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel. Puhára pároljuk a gyümölcsöt, majd félretesszük.
- A kalácsot felvágjuk ujjnyi vastag szeletekre. A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjét tegyük el a hűtőbe), a sárgáját elkeverjük a tejjel, 50 gramm cukorral és a vaníliás cukorral. A darált diót elkeverjük a baracklekvárral.
- A jénai edényt kivajazzuk. Minden szelet kalácsot alaposan megmártunk a tojásos tejben (bátran hagyjuk, hadd ázzanak el), majd az üvegtálba tesszük. Ha a kalácsok fele már a tálban van, elegyengetjük rajtuk a párolt almát. Erre jöhet a maradék kalács, amit megkenünk a diós lekvárral.
- A máglyarakást 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol először 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből és a maradék 50 gramm cukorból kemény, fényes habot verünk. A 20 perc leteltével kivesszük a máglyát, megkenjük a habbal (spatulával csúcsozzuk fel a tojésfehérjét). Közben kapcsoljuk a sütőt 210 fokra és grillfokozatra (vagy felső sütésre), és ide tegyük vissza, már habbal együtt a máglyát 10 percre pirulni. Ha szép aranybarna a teteje, kivesszük, hagyjuk kihűlni és enyhén langyosan szeleteljük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 30 perc
Aki evett már kiszáradt, fullasztó mágylarakást, az bizony tudhatja, milyen a pokol. Nos, szerencsére a most következő receptúra abszolút nem ilyen desszertet eredményez: ha követjük a lenti lépéseket, a lehető legszaftosabb felfújt lesz a jutalmunk.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!