r
Nosalty Logó

Máglyarakás ahogy Gréti készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Máglyarakás ahogy Gréti készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 5842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    358.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5632 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1494 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2093 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    480 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 5842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A rétegzéshez

  1. Egy nagy edényben összekeverjük a tejet a tojássárgákkal, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és az olvasztott vajjal.
  2. A kalácsot felszeleteljük, negyedeljük, és a masszába öntjük puhulni, ázni.
  3. Közben a tojásfehérjéből habot készítünk, melybe belekeverjük a baracklekvárt.
  4. A nektarint mossuk, magozzuk, szeleteljük, a meggyet szűrőben lecsöpögtetjük.
  5. Egy üvegtálat kikenünk vajjal, és zsemlemorzsával megjáratjuk.
  6. Az ázott kalácsból lerakunk egy sort, megszórjuk darált mandulával, a meggy felével, és még egy sor kalácsot teszünk rá. Nem baj, ha folyós, attól lesz pihe-puha a tészta.
  7. A tetején elkenjük a tojásfehérjét, és ebbe süllyesztjük szépen sorban a nektarinszeleteket és a maradék meggyet.
  8. 220 fokos, előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  9. Tálaláskor porcukrozzuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 363
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 44966
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek ajánlom, akik szeretik a változatosságot. Elkészíthető más gyümölcskombinációval is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a máglyarakást, de a gyermekeim sajnos egyáltalán nem. Rövid közvéleménykutatás után kiderült, hogy a darált dió íze és a megbarnult alma színe a két ellenszenves tényező számukra. Ez nem lehet akadály, kicseréltem őket! A diót nagyon puhára őrölt mandulára, az almát nektarinra és meggyre. Ez az újítás meghozta a sikert!

Hozzávalók

A rétegzéshez

Az edény kikenéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...