Máglyarakás ahogy Gréti készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A rétegzéshez
-
83g kalács306 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
83g tej47 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
13g xilit32 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
19 kcal
-
83g nektarin33 kcal
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
17g mandula98 kcal
Az edény kikenéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
A tálaláshoz
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
974
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A rétegzéshez
-
500g kalács1835 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
500g tej280 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
80g xilit192 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
111 kcal
-
500g nektarin200 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
100g mandula590 kcal
Az edény kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A tálaláshoz
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
5842
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
A rétegzéshez
-
19.1g kalács70 kcal
-
9.6g vaj68 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
6.1g tojásfehérje3 kcal
-
3.1g xilit7 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g sárgabaracklekvár4 kcal
-
19.1g nektarin8 kcal
-
13.4g meggybefőtt10 kcal
-
3.8g mandula23 kcal
Az edény kikenéséhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
A tálaláshoz
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 125.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
974
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.6 g
Zsír
-
Összesen 358.6 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5632 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 1494 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 467 mg
-
Foszfor 1510 mg
-
Nátrium 1902 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.6 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 753.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 941 mg
-
Retinol - A vitamin: 2093 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1189 micro
-
β-crypt 480 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1649 micro
Összesen
5842
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A rétegzéshez
-
0.5 l tej
-
4 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
4 db nektarin
Az edény kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
A tálaláshoz
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A rétegzéshez
- Egy nagy edényben összekeverjük a tejet a tojássárgákkal, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és az olvasztott vajjal.
- A kalácsot felszeleteljük, negyedeljük, és a masszába öntjük puhulni, ázni.
- Közben a tojásfehérjéből habot készítünk, melybe belekeverjük a baracklekvárt.
- A nektarint mossuk, magozzuk, szeleteljük, a meggyet szűrőben lecsöpögtetjük.
- Egy üvegtálat kikenünk vajjal, és zsemlemorzsával megjáratjuk.
- Az ázott kalácsból lerakunk egy sort, megszórjuk darált mandulával, a meggy felével, és még egy sor kalácsot teszünk rá. Nem baj, ha folyós, attól lesz pihe-puha a tészta.
- A tetején elkenjük a tojásfehérjét, és ebbe süllyesztjük szépen sorban a nektarinszeleteket és a maradék meggyet.
- 220 fokos, előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
- Tálaláskor porcukrozzuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x24x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 363
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 44966
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Ajánló
Azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek ajánlom, akik szeretik a változatosságot. Elkészíthető más gyümölcskombinációval is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Nagyon szeretem a máglyarakást, de a gyermekeim sajnos egyáltalán nem. Rövid közvéleménykutatás után kiderült, hogy a darált dió íze és a megbarnult alma színe a két ellenszenves tényező számukra. Ez nem lehet akadály, kicseréltem őket! A diót nagyon puhára őrölt mandulára, az almát nektarinra és meggyre. Ez az újítás meghozta a sikert!