Madeira sütemény Picipiros Konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
24g cukor93 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
3g limelé1 kcal
-
50g tej28 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
3g limelé1 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Díszítés
Összesen
1054
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
250g tej140 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Díszítés
Összesen
5268
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
8.1g tojás10 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0.7g limelé0 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
Krém
-
12.3g mascarpone50 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0.7g limelé0 kcal
-
24.6g habtejszín72 kcal
Díszítés
Összesen
258
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 72.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1137.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
1054
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 360.5 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5688.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1717 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 2173 mg
-
Nátrium 1465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.8 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 750.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2478 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 2370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 967 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 918 micro
Összesen
5268
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
10 dkg margarin
-
12 dkg cukor
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
1 fél lime-ból nyert limelé
-
250 ml tej
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk vaníliaaroma
Krém
-
250 g mascarpone
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
1 fél lime-ból nyert limelé
-
500 ml habtejszín
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg, ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, végül a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levet és az aromát. Szép, sima, egynemű tésztává keverjük.
- Egy 30 cm-es, püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 C°-on tűpróbáig sütjük. Hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
- A mascarponét a reszelt limemal és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan öntjük hozzá a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.
- A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6x3 db kb. 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2x 5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.
Díszítés
- Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 946
- Feltöltés dátuma: 2023. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept