r
Nosalty Logó

Madártejes vaníliafagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
RAW
Madártejes vaníliafagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagylalthoz

A madártejhez

A barackos szószhoz

Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagylalthoz

A madártejhez

A barackos szószhoz

Összesen 3703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagylalthoz

A madártejhez

A barackos szószhoz

Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3513.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1301 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    9002 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 3703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A fagylalthoz

A madártejhez

A barackos szószhoz

Elkészítés

A fagylalthoz

  1. Kaparjuk ki a vaníliát. Először készítsük el a fagylaltot. Tegyük a vaníliát egy kevés tejbe, és jól keverjük el, hogy ne legyen csomósan összeragadva.
  2. Egy lábasban keverjük öszze a tejszínt és a tejet, vaníliát, éstegyük bele a cukrot. Lassan elkezdjük melegíteni, és közben folytonosan kevergetjük. Akkor jó, ha kicsit besűrűsödik, de ne forraljuk fel.
  3. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni (langyos enyhén meleg legyen).
  4. Verjük fel a tojások sárgáját, és lassan öntsük a tejbe. Én egy villát szoktam használni, azzal kevergetem gyorsan, hogy szépen elvegyüljön a tejben.
  5. Tegyük hozzá a citrom reszelt héját és a sót.
  6. Lassú tűzön főzzük, kevergessük folyamatosan, amíg be nem krémesedik (kb. húsz perc).
  7. Ha készen van, öntsük egy hőálló edénybe, és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha kihűlt, tegyük egy fagylaltgépbe, és dolgozzuk össze, majd tegyük a jégszekrénybe.
  9. Használhatjuk a lábast megintm nem is kell elmosni.:)
  10. Öntet: ami igazából egy madártejes krém. Tegyük a lábasba a tejet a cukorral, citromhéjjal, csipet sóval.
  11. Lassan főzzük fel. Majd ha már kicsit besűrűsödött, hagyjuk kicsit kihűlni.
  12. Keverjük fel a tojásokat, lassan adagoljuk egy villával a tejhez.
  13. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük meg. Legyünk türelmesek, ne használjunk magas hőmérsékletet. Ha készen van, ezt is lehűtjük.
  14. Vízbe főzzük meg a tojások felvert habját. Szaggasunk kiskanál nagyságúakat. Ugyanúgy készül, mint a madártej habja. Ne tegyünk bele cukrot.
  15. Ha készen van, akkor egy cupcake sütőformát plastic fóliával kibélelünk. Acapcake formákba1-2 kanál fagyit teszünk. Erre teszünk 1-2 madártej "galuskát", ismét bevonjuk egy réteg fagyival, majd megint teszünk a tojáshabból a krémre.
  16. Legvégül szépen bevonjuk fagyival.
  17. Így kb. 6 db fagyi gombócot kapunk a forma méretétől függően. Hűtőszekrényben lefagyasztjuk.
  18. Öntet 2: az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk, és vízben 15 percig áztatjuk.
  19. Tegyük a sárgabarackot és a többi hozzávalókat egy a turmixgépbe, és jól dolgozzuk el. Legyen pépes és folyékony is egyben.
  20. A megszilárdult fagyiról eltávolítjuk a plastic fóliát, és egy tányérra helyezzük, és félbe vágjuk.
  21. Ráöntünk a madártejkrémből és a barackos szószból.
  22. Ízlés szerint csokidarabkákkal szórjuk meg.
  23. Azért jó, ha félbe vágjuk, mert így a madártej hab nem lesz olyan kemény. Az ízek összhatása tökéletes.
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20512
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Ajánló

Madártej és vanília fagylalt rajongógnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én találtam ki (vagy legalábbis még nem hallottam róla), családom szerint nagyon finom. Kicsi leányom napok óta faggatt, hogy csináljak még egy adagot. Pontosan ezt mondta: Annyit csináljál, hogy a fagyasztó szekrényt teljesen betöltse ne legyen semmi benne csak vanília fagyi:) Az ötlet onnan jött, hogy mindíg sok fehérje marad és amikor fagyit készítünk azt is jó lenne feldolgozni, hogy ne menjen kárba. Igaz, én nem használtam fel az összeset, de így is nagyon különleges finom fagyit kaptam. A fagyi alap ehhez a recepthez önmagában is nagyon finom.  

Hozzávalók

A fagylalthoz

A madártejhez

A barackos szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...