Madártejes vaníliafagyi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fagylalthoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A madártejhez
-
50g tej28 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
A barackos szószhoz
Összesen
618
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fagylalthoz
-
300g habtejszín876 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A madártejhez
-
300g tej168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
A barackos szószhoz
-
400g aszalt sárgabarack964 kcal
-
30g ananászkonzerv18 kcal
-
32g narancslé15 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
4g méz11 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g csokoládé218 kcal
Összesen
3703
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fagylalthoz
-
16.8g habtejszín49 kcal
-
14g tej8 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
5.6g tojássárgája18 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A madártejhez
-
16.8g tej9 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g tojásfehérje2 kcal
A barackos szószhoz
-
22.4g aszalt sárgabarack54 kcal
-
1.7g ananászkonzerv1 kcal
-
1.8g narancslé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g csokoládé12 kcal
Összesen
207
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1500 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
618
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 161 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 2072 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3513.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1301 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1193 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.6 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 523.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 1423 mg
-
Retinol - A vitamin: 1416 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 9002 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1800 micro
Összesen
3703
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A fagylalthoz
-
300 ml habtejszín
-
250 ml tej
-
1 db vanília
-
150 g cukor
-
5 db tojássárgája
-
0.5 kk citromhéj
-
1 csipet só
A madártejhez
-
300 ml tej
-
40 g cukor
-
3 db tojássárgája
-
0.5 kk citromhéj
-
1 csipet só
-
2 db tojásfehérje
A barackos szószhoz
-
40 dkg aszalt sárgabarack
-
3 dkg ananászkonzerv
-
4 evőkanál narancslé
-
1 teáskanál citromhéj
-
0.5 kk narancshéj
-
0.5 teáskanál méz
-
1 csipet só
Elkészítés
A fagylalthoz
- Kaparjuk ki a vaníliát. Először készítsük el a fagylaltot. Tegyük a vaníliát egy kevés tejbe, és jól keverjük el, hogy ne legyen csomósan összeragadva.
- Egy lábasban keverjük öszze a tejszínt és a tejet, vaníliát, éstegyük bele a cukrot. Lassan elkezdjük melegíteni, és közben folytonosan kevergetjük. Akkor jó, ha kicsit besűrűsödik, de ne forraljuk fel.
- Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni (langyos enyhén meleg legyen).
- Verjük fel a tojások sárgáját, és lassan öntsük a tejbe. Én egy villát szoktam használni, azzal kevergetem gyorsan, hogy szépen elvegyüljön a tejben.
- Tegyük hozzá a citrom reszelt héját és a sót.
- Lassú tűzön főzzük, kevergessük folyamatosan, amíg be nem krémesedik (kb. húsz perc).
- Ha készen van, öntsük egy hőálló edénybe, és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, tegyük egy fagylaltgépbe, és dolgozzuk össze, majd tegyük a jégszekrénybe.
- Használhatjuk a lábast megintm nem is kell elmosni.:)
- Öntet: ami igazából egy madártejes krém. Tegyük a lábasba a tejet a cukorral, citromhéjjal, csipet sóval.
- Lassan főzzük fel. Majd ha már kicsit besűrűsödött, hagyjuk kicsit kihűlni.
- Keverjük fel a tojásokat, lassan adagoljuk egy villával a tejhez.
- Tegyük vissza a tűzre, és főzzük meg. Legyünk türelmesek, ne használjunk magas hőmérsékletet. Ha készen van, ezt is lehűtjük.
- Vízbe főzzük meg a tojások felvert habját. Szaggasunk kiskanál nagyságúakat. Ugyanúgy készül, mint a madártej habja. Ne tegyünk bele cukrot.
- Ha készen van, akkor egy cupcake sütőformát plastic fóliával kibélelünk. Acapcake formákba1-2 kanál fagyit teszünk. Erre teszünk 1-2 madártej "galuskát", ismét bevonjuk egy réteg fagyival, majd megint teszünk a tojáshabból a krémre.
- Legvégül szépen bevonjuk fagyival.
- Így kb. 6 db fagyi gombócot kapunk a forma méretétől függően. Hűtőszekrényben lefagyasztjuk.
- Öntet 2: az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk, és vízben 15 percig áztatjuk.
- Tegyük a sárgabarackot és a többi hozzávalókat egy a turmixgépbe, és jól dolgozzuk el. Legyen pépes és folyékony is egyben.
- A megszilárdult fagyiról eltávolítjuk a plastic fóliát, és egy tányérra helyezzük, és félbe vágjuk.
- Ráöntünk a madártejkrémből és a barackos szószból.
- Ízlés szerint csokidarabkákkal szórjuk meg.
- Azért jó, ha félbe vágjuk, mert így a madártej hab nem lesz olyan kemény. Az ízek összhatása tökéletes.
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20518
- Feltöltés dátuma: 2012. július 03.
Ajánló
Madártej és vanília fagylalt rajongógnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Én találtam ki (vagy legalábbis még nem hallottam róla), családom szerint nagyon finom. Kicsi leányom napok óta faggatt, hogy csináljak még egy adagot. Pontosan ezt mondta: Annyit csináljál, hogy a fagyasztó szekrényt teljesen betöltse ne legyen semmi benne csak vanília fagyi:) Az ötlet onnan jött, hogy mindíg sok fehérje marad és amikor fagyit készítünk azt is jó lenne feldolgozni, hogy ne menjen kárba. Igaz, én nem használtam fel az összeset, de így is nagyon különleges finom fagyit kaptam. A fagyi alap ehhez a recepthez önmagában is nagyon finom.