Madárfészek-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
séfike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
27g finomliszt98 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
-
48g sárgarépa17 kcal
-
24g ananász6 kcal
-
6g pekándió41 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
0g szerecsendió1 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
0 kcal
Krém
Bevonat
-
45g vaj323 kcal
-
24g tej13 kcal
-
0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tejcsokoládé107 kcal
Díszítés
-
14 kcal
Összesen
1631
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
270g finomliszt983 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
165g barna cukor627 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
475g sárgarépa173 kcal
-
235g ananász60 kcal
-
60g pekándió415 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
10g fahéj25 kcal
-
3g szerecsendió13 kcal
-
3g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0 kcal
Krém
Bevonat
-
450g vaj3227 kcal
-
235g tej132 kcal
-
0 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
Díszítés
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
16309
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
Piskóta
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
3.9g barna cukor15 kcal
-
8.1g napraforgó olaj71 kcal
-
11.3g sárgarépa4 kcal
-
5.6g ananász1 kcal
-
1.4g pekándió10 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g fahéj1 kcal
-
0.1g szerecsendió0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Krém
-
6.5g tojás8 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
Bevonat
-
10.7g vaj77 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
0 kcal
-
11.9g porcukor46 kcal
-
4.7g tejcsokoládé25 kcal
Díszítés
-
0.9g színes cukorka3 kcal
Összesen
386
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 110 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1133.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.3 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 93.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 940 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 577 micro
-
α-karotin 1470 micro
-
β-karotin 3628 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
1631
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 120 g
Zsír
-
Összesen 1099.9 g
-
Telített zsírsav 481 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 387 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 171 g
-
Koleszterin 3099 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11335.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 2442 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 3333 mg
-
Nátrium 4749 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1573.2 g
-
Cukor 1285 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 934.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9405 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 166 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 1474 mg
-
Retinol - A vitamin: 5770 micro
-
α-karotin 14699 micro
-
β-karotin 36281 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 3130 micro
Összesen
16309
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 349 micro
-
β-karotin 860 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
270 g finomliszt
-
150 g cukor
-
165 g barna cukor
-
340 ml napraforgó olaj
-
475 g sárgarépa
-
235 g ananász
-
60 g pekándió
-
1 csomag sütőpor
-
5 g szódabikarbóna
-
10 g fahéj
-
2.5 g szerecsendió
-
3 g só
-
3 db tojás
-
2 kávéskanál vanília kivonat
Krém
-
5 db tojás
-
300 g cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
300 g vaj
Bevonat
-
450 g vaj
-
235 ml tej
-
4 ek vanília kivonat
-
500 g porcukor
-
200 g tejcsokoládé
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- Keverjük össze a lisztet, sütőport, szódaport (pár csepp citromlével felfuttatva), sót, fahéjat és szerecsendiót egy tálban.
- Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, olajjal és vaníliakivonattal. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük simára a kettőt. Alacsony keverési fokon vegyítsük bele a reszelt sárgarépát, zúzott ananászt és pekándiót.
- Öntsük a keveréket 20 cm-es tortasütő-formába.
- 180 fokon kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig.
- A formában hagyjuk kihűlni, mielőtt még levennénk az oldalát. Kihűlés után háromba vágjuk.
Krém
- Az 5 egész tojást, 300 g cukrot és 2 evőkanálnyi kakaót gőz felett keményre verjük (30 percig folyamatosan kavarjuk). Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A 300 g vajat habosra kavarjuk, és fokozatosan hozzáadjuk a lehűlt kakaós krémhez.
- Rétegezzük a tortánkat: piskótalap-krém, piskótalap-krém, piskótalap.
- A legfelső, borító piskóta közepét kivágjuk, és levesszük, így létrehozva a bemélyedést, ahova majd a cukorkák kerülnek.
Bevonat
- Habverővel összekeverjük egy tálban a vajat, a porcukor felét, tejet, vaníliát és az olvasztott tejcsokit. Közepes fokozaton hozzáadjuk a maradék cukrot, minden hozzáadás után kb. 2 percig verve, amíg a krém eléri a kívánt állagot. Keményebb krémről van szó, nem kell lágy, folyós legyen!
- A krémet légmentes tárolóba tesszük, és egy éjszakára, de legalább pár órára a hűtőbe tesszük.
- Mikor letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és 2/3- át a torta tetejére, oldalára kenjük, szép egyenletesen. A maradékot habkinyomó-zsákba kanalazzuk, amelynek a végén csak kis nyílást vágunk, és ezzel hozzuk létre a kis ágacska-utánzatokat, egyenetlenségeket a torta külsején, minél sűrűbben. A mélyedést szabadon kell hagyni.
- Miután elkészült a torta feldíszítése, megtöltjük a mélyedést a színes cukorkákkal, jó bőségesen. A "fészek'' szélére díszmadár-figurákat állíthatunk (nem ehető!).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4761
- Feltöltés dátuma: 2020. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
séfike
6 recept
Születésnapom alkalmából készítettem el egyszer a családnak, és hatalmas sikert aratott, mert nagyon szeretjük a répatortát! A bevonatnál kell figyelni a cukor mennyiségére. Ez alapból egy icing recept, amihez sok cukorra van szükség, hogy jó legyen az állaga. De érdemes folyamatosan kóstolgatni, hogy azért az egyéni ízlés is figyelembe legyen véve. De azt megsúgom, hogy amúgy is jó édes tortával van dolgunk. :)