r
Nosalty Logó

Madárfészek-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
séfike
Madárfészek-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Díszítés

Összesen 1631 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Díszítés

Összesen 16309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Díszítés

Összesen 386 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    1470 micro
  • β-karotin
    3628 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1631 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    1099.9 g
  • Telített zsírsav
    481 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    387 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    3099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11335.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2442 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    3333 mg
  • Nátrium
    4749 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1573.2 g
  • Cukor
    1285 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9405 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    166 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5770 micro
  • α-karotin
    14699 micro
  • β-karotin
    36281 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    3130 micro
Összesen 16309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Keverjük össze a lisztet, sütőport, szódaport (pár csepp citromlével felfuttatva), sót, fahéjat és szerecsendiót egy tálban.
  2. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, olajjal és vaníliakivonattal. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük simára a kettőt. Alacsony keverési fokon vegyítsük bele a reszelt sárgarépát, zúzott ananászt és pekándiót.
  3. Öntsük a keveréket 20 cm-es tortasütő-formába.
  4. 180 fokon kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, mielőtt még levennénk az oldalát. Kihűlés után háromba vágjuk.

Krém

  1. Az 5 egész tojást, 300 g cukrot és 2 evőkanálnyi kakaót gőz felett keményre verjük (30 percig folyamatosan kavarjuk). Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A 300 g vajat habosra kavarjuk, és fokozatosan hozzáadjuk a lehűlt kakaós krémhez.
  3. Rétegezzük a tortánkat: piskótalap-krém, piskótalap-krém, piskótalap.
  4. A legfelső, borító piskóta közepét kivágjuk, és levesszük, így létrehozva a bemélyedést, ahova majd a cukorkák kerülnek.

Bevonat

  1. Habverővel összekeverjük egy tálban a vajat, a porcukor felét, tejet, vaníliát és az olvasztott tejcsokit. Közepes fokozaton hozzáadjuk a maradék cukrot, minden hozzáadás után kb. 2 percig verve, amíg a krém eléri a kívánt állagot. Keményebb krémről van szó, nem kell lágy, folyós legyen!
  2. A krémet légmentes tárolóba tesszük, és egy éjszakára, de legalább pár órára a hűtőbe tesszük.
  3. Mikor letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és 2/3- át a torta tetejére, oldalára kenjük, szép egyenletesen. A maradékot habkinyomó-zsákba kanalazzuk, amelynek a végén csak kis nyílást vágunk, és ezzel hozzuk létre a kis ágacska-utánzatokat, egyenetlenségeket a torta külsején, minél sűrűbben. A mélyedést szabadon kell hagyni.
  4. Miután elkészült a torta feldíszítése, megtöltjük a mélyedést a színes cukorkákkal, jó bőségesen. A "fészek'' szélére díszmadár-figurákat állíthatunk (nem ehető!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4761
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madárfészek-torta
séfike 6 recept

Születésnapom alkalmából készítettem el egyszer a családnak, és hatalmas sikert aratott, mert nagyon szeretjük a répatortát! A bevonatnál kell figyelni a cukor mennyiségére. Ez alapból egy icing recept, amihez sok cukorra van szükség, hogy jó legyen az állaga. De érdemes folyamatosan kóstolgatni, hogy azért az egyéni ízlés is figyelembe legyen véve. De azt megsúgom, hogy amúgy is jó édes tortával van dolgunk. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...