r
Nosalty Logó

Linguine füstölt sonkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Linguine füstölt sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 784 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 3134 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 186 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 784 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8272.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    4112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3516 micro
Összesen 3134 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagy fazékban forraljunk sós vizet. Tegyük bele a lignuinét és a brokkolirózsákat, s főzzük 10 percig.
  2. A lignuinét és a brokkolit szűrjük le, és tartsuk melegen.
  3. Eközben készítsük el az olasz sajtszószt. Olvasszunk meg 2 ek vajat, majd tegyünk rá 25 g lisztet, s pirítsuk vilásossárgára.
  4. Öntsünk hozzá 300 ml forró tejet, és keverjük addig, amíg sűrű szószt nem kapunk. Adjunk hozzá szerecsendiót, kakukkfüvet és 2 ek fehérborecetet.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Keverjünk hozzá 3 ek zsíros tejszínt, 60 g kis darabokra vágott mozzarellát, 60 g frissen reszelt parmezánt, egy teáskanálnyi mustárt és 2 evőkanálnyi tejfölt.
  7. A sonkát éles késsel vágjuk vékony csíkokra. A lignuinét, a brokkolit és a sonkát keverjük össze a sajtszósszal, s alacsony lángon melegítsük össze.
  8. A tésztát szedjük előmelegített tányérokra. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, s tálaljuk azonnal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, pillanatok alatt megvan, és tuti a család kedvence lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...