r
Nosalty Logó

Lepénykenyér szendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lepénykenyér szendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lepénykenyér

Húspogácsa

Egyéb

657
Kalória
70.6g
Fehérje
42.1g
Szénhidrátok
22g
Zsír
360.9g
Víz
202.3g
Koleszterin
5.7g
Rost
4.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lepénykenyér

Húspogácsa

Egyéb

Összesen 657 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lepénykenyér

Húspogácsa

Egyéb

Összesen 1311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lepénykenyér

Húspogácsa

Egyéb

Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1588 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 657 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3599 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    721.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    3176 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 1311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    316 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Lepénykenyér

  1. A különböző liszteket összekeverjük egy tálban.
  2. Ízlés szerint sózzuk. Teszünk bele még szárított bazsalikomot. Ez elhagyható, nekem ez az ízesítés bevált.
  3. Épp csak annyi vizet adunk hozzá, hogy tésztává tudjuk gyúrni. A felhasznált lisztektől függően hol simább, keményebb, hol ragacsosabb lesz a tészta. (Minden formában megsütve a végeredmény finom lesz.)
  4. Tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát két részre osztjuk, majd a sütőpapírra halmozzuk. Kanállal/kezünkkel/sodrófával kb. egy-másfél ujjnyi vastagságúra lapítjuk, kör alakúra formázzuk.
  5. Tetejét magkeverékkel megszórjuk.
  6. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. (Mindig kis adagban készítem, mert a családban általában én eszem egyedül, és frissen az igazi csak.)

Húspogácsa

  1. A csirkemellet ledaráljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha valaki szeretné hamburgerhús jellegűre ízesíteni, tehet bele egy kis mustárt, ketchupot.
  3. Húspogácsákat formázunk. Akinek van hamburgerhús formázója, azzal szép lapos, tömör húspogácsát lehet formázni, hasonlóan a boltihoz.
  4. Serpenyőben, kevés kókuszolajon kisütjük a húspogácsákat.

Egyéb

  1. A lepénykenyereket félbevágjuk, és összerakjuk a szendvicset.
  2. Salátalevél, húspogácsa, sajt, uborka, paradicsom.
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Candida diétám elején, "kezdőként" bajban voltam, hogy mit is ehetek kenyér, péksütemény helyett. Aztán sok internetes olvasgatás után az egyszerű pászka receptjét felhasználva készítettem el első lepénykenyeremet saját ízlés szerint, amiből aztán nagyon finom szendvics készült. Azóta rendszeresen készítem. A felhasznált lisztek összetétele mindig változik, épp mi akad a kezembe. Eddig még mindegyik ehető lett. :D          

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!