Lencseleves 4.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
188g füstölt sertéscsülök375 kcal
-
31g kolbász141 kcal
-
63g lencse220 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
34g fehérrépa22 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
18 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g ecet0 kcal
Összesen
845
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g füstölt sertéscsülök3000 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
500g lencse1760 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
160g tejföl317 kcal
-
0g ecet0 kcal
Összesen
6762
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28.4g füstölt sertéscsülök57 kcal
-
4.7g kolbász21 kcal
-
9.5g lencse33 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
3g zeller1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
37.8g víz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.1g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
0g ecet0 kcal
Összesen
128
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3324.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 2443 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 468.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 929 micro
-
β-karotin 2264 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
845
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 470.9 g
Zsír
-
Összesen 354.8 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26593.6 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 378 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 666 mg
-
Foszfor 5086 mg
-
Nátrium 19545 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 3746.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2182 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2659 micro
-
Kolin: 1664 mg
-
Retinol - A vitamin: 359 micro
-
α-karotin 7433 micro
-
β-karotin 18115 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 752 micro
Összesen
6762
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg füstölt sertéscsülök
-
250 g kolbász
-
50 dkg lencse
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
4 db babérlevél
-
8 szem bors
-
2 l víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
0.3 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
8 ek tejföl
Elkészítés
- A lencsét hideg vízbe 2-3 órára beáztatjuk.
- A füstölt csülköt vízben kb. 2,5 óra alatt lassú tűzön megfőzzük. (Én a vizet forrás után le szoktam önteni és friss vízben főzöm meg a csülköt.) A húst hagyjuk a vízben kihűlni. A főzőléből tegyünk félre, mert azt a lencséhez felhasználjuk.
- A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk.
- Egy nagy lábasban feltesszük a lencsét a zöldségekkel és a hagymával főni. A víz mellé tegyünk a csülök főzőlevéből is 1/3-ad arányban. Megsózzuk, de csak óvatosan, mert a hús és a kolbász is sós. Beletesszük a babérlevelet, a borsot. Addig főzzük a levest, amíg a zöldségek és a lencse meg nem fő.
- Rántást készítünk az olaj, a liszt és a paprika segítségével. A rántást beleöntjük a levesbe.
- A felkockázott füstölt csülköt és a felkarikázott kolbászt a leveshez adjuk és további 15 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek.
- Tejföllel tálaljuk. Ízlés szerint ecettel savanyíthatjuk.
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 132331
- Feltöltés dátuma: 2009. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A lencselevest általában Újév napján szoktam készíteni. Ilyenkor a barátaink felugranak hozzánk egy tál levesre, amit elsősorban a gazdaság reményében fogyasztanak. Az idén dupla adagot készítettem, és volt, aki többször is szedett.