r
Nosalty Logó

Lekváros kifli és túrós bukta

Dorka
Lekváros kifli és túrós bukta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

851
Kalória
27.9g
Fehérje
136g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
72.6g
Víz
59.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
37.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

Összesen 851 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

Összesen 6810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A lekváros töltelékhez

A túrótöltelékhez

Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 851 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9350.2 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    2238 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1087.8 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    581 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 6810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel és 3 ek liszttel kovászt készítünk, és langyos helyre tesszük. A cukrot, a sót a langyos tejben oldjuk fel.
  2. A lisztet a kovásszal és a tejjel elkeverjük, és kb. 20-30 percig dagasztjuk. A vége felé a zsírt a tészta közé dolgozzuk.
  3. A tésztát a tálból kiemelve, a tál alját és oldalát kevés liszttel meghintjük. A tészta tetejét gyengén meglisztezzük, letakarjuk, és egyenletes langyos helyen kb. egy jó órát kelesztjük, amíg háromszorosára meg nem kelt.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, háromszögeket vágunk, rátesszük a lekvárt, és kiflibe hajtjuk. Tetejét tojással megkenjük.
  5. Hideg sütőbe tesszük, hogy sülés közben is dagadjon. Kb. 30 perc alatt sül meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tetejét porcukorral meghinthetjük, vagy sütés előtt megszórhatjuk cukros dióval.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...