r
Nosalty Logó

Lehár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lehár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.2 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3908 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 4546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Sütőpapírra 22 cm-es tortakarikával 3 db kört rajzolunk.
  3. A tojások sárgáját a cukor 1/3-ával habosra keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk.
  5. A fehérjét félig felverjük, és hozzáadva a maradék cukrot, kemény habbá verjük.
  6. A tojássárgás masszába egy kis fehérjehabot keverünk, ezzel lazítjuk. Majd óvatosan beleforgatjuk a hab nagy részét, végül az átszitált lisztet.
  7. A három karikába egyformán szétosztjuk, és elkenjük.
  8. A sütőben 10 perc alatt készre sütjük a lapokat. Ha kihűltek, akkor lehúzzuk róla a papírt.
  9. A növényi tejszínt félig felverjük, beleszórjuk a krémport, és kemény habbá verjük.
  10. Az első lapot lekenjül lekvárral vékonyan, rákenjük a vaníliás tejszínhabkrémet, megszórjuk aszalt barack darabok felével.
  11. Erre kerül a középső lap, ismét lekvár és vaníliás tejszínkrém, barackdarabok. Az utolsó lappal befedjük, oldalát és tetejét is lekenjük krémmel.
  12. Hűtőben pár órát pihentetjük.
  13. A torta oldalát szeletelt mandulával panírozzuk, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel gazdagon, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6730
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

Kivivel, meggyel és barackkal díszítettem. Készíthetünk színtelen zselét, amivel lekenhetjük vékonyan a gyümölcsöket, és akkor szép fényesen fognak csillogni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokatestvéremnek készítettem el ezt a tortát, kevés helyen kapható. Ha jól tudom, Szamos nevéhez fűződik a torta ötlete.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...