r
Nosalty Logó

Legényfogó leves 3. - húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Legényfogó leves 3. - húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 2638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8902.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    5538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1908 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    5025 micro
  • β-karotin
    12891 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7127 micro
Összesen 2638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, a szeletelt gombát, és rövid ideig tovább dinszteljük.
  2. Hozzátesszük a dobozos kukoricát levével együtt, felengedjük a húslével, amit vízzel pótlunk. (Számítok a zöldborsó mennyiségére, amit később teszek hozzá). Só, bors, ételízesítő, tárkony ízlés szerint (jó, ha van friss!) kerül bele.
  3. Összeállítjuk a húsgombócot. Ha felforr a leves, kézzel apró gombócokat formálunk, és belerakjuk a levesbe.
  4. Kb. negyed óra lassú forralás után beleöntjük az üveges zöldborsót szintén levével együtt.
  5. Beleszaggatjuk kiskanállal a pici vajas galuskákat, és kb. 10 percig lassan továbbforraljuk.
  6. Közben elkészítjük a habarást, óvatosan szedünk bele a forró leves levéből, simára, csomómentesre keverjük, és lassan kevergetve hozzáadjuk a leveshez. Kóstoljuk, ha kell utánaízesítjük. Ez öt literes adag, meg lehet felezni, akinek sok.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 55936
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legényfogó leves 3. - húsgombóccal
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a levest  egyszer egy étteremben fogyasztottuk a családommal. Annyira megtetszett, hogy a látvány és íz után, ami megmaradt bennem, elkészítettem. Biztos veletek is előfordult már ilyen, és én legalábbis nagyon büszke vagyok ilyenkor magamra.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

A galuskához

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...