Lecsó gőzgombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Buday Péter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Lecsó
-
20g császárszalonna79 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
150g tv-paprika25 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
Gőzgombóc
Összesen
809
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Lecsó
-
80g császárszalonna314 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
600g tv-paprika98 kcal
-
0g só0 kcal
-
14 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
Gőzgombóc
Összesen
3232
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Lecsó
-
3.7g császárszalonna15 kcal
-
9.4g paradicsom2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
21.5g újhagyma4 kcal
-
28.1g tv-paprika5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.7g disznózsír6 kcal
Gőzgombóc
Összesen
152
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1253 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1525 micro
Összesen
809
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2899.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 583 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1047 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1041 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1015 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 477 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 635 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 335 micro
-
β-karotin 5012 micro
-
β-crypt 344 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 6101 micro
Összesen
3232
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 241 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Lecsó
-
8 dkg császárszalonna
-
20 dkg paradicsom
-
60 dkg tv-paprika
-
só ízlés szerint
-
0.5 dkg fűszerpaprika
-
1 ek disznózsír
Gőzgombóc
Elkészítés
Lecsó
- Az apróra vágott szeletelt főtt-füstölt császárszalonnát együtt pároljuk meg a kis kockára vágott paradicsommal, az összezúzott fokhagymával és az újhagymával. (Ennek a szalonnának már nem kell pirítás, ezért nem is lesz zsírszag.)
- Amikor levet enged a paradicsom, rátesszük az 1 cm széles karikákra vágott TV paprikát. Megsózzuk. Fedő alatt időnként megkeverve közepes tűzön roppanós készre pároljuk. A legvégén megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával.
Gőzgombóc
- A liszthez enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- Adunk hozzá 8 dkg vajat és egy evőkanál tejfölt. Megsózzuk. (Egyébként úgy ízesíthetjük, ahogy az adott étel megkívánja.)
- Összegyúrjuk, kidagasztjuk. Kicsi, pingpong labdánál kisebb gombócokra formázzuk, és 15 perc alatt kigőzöljük (fedő alatt, kevés vízen, a gombócok ne érjenek a vízbe).
- A lecsót mélytányérba tálaljuk, rátesszük a gőzgombócot. Egy kevés tejföllel meglocsolhatjuk.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1488
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Buday Péter
18 recept
Szeretem ezt az egyszerű ételt. Sűrű szafttal, enyhén ress paprikával és nem látható paradicsommal. Ez az én ízlésem szerint való finomság. Szalonnán és a füstölt kolbászon pirítom meg a hagymát. Ekkor teszem rá a paradicsomot, és addig párolom, amíg kiadja a levét. Ezután megy rá az ujjnyi karikára vágott TV paprika. Persze tudom, hogy a lecsót mindenki saját maga készíti el a legjobban. Ez evidencia, és így is van ez rendjén. Persze készülhet ezerféle módon. Húsféle nélkül is, vagy csak egyszerre mindent összedobva, és úgy megfőzve. Ha nagy melegben készítem, akkor még piros fűszerpaprikát sem használok. Úgy gondolom, talán néhány egyszerű tanáccsal segíthetek, mert magam is többféleképpen készítem. Rajta Lecsóra fel!