Lazacos-garnélás pizza
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
6g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
38g víz0 kcal
A szószhoz
-
25g krémsajt63 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
A feltéthez
-
38g lazac48 kcal
-
38g garnéla27 kcal
-
25g cukkini4 kcal
-
15g kápia paprika3 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
22g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
150g víz0 kcal
A szószhoz
-
100g krémsajt250 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A feltéthez
-
150g lazac191 kcal
-
150g garnéla107 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
33.9g finomliszt123 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
1.5g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2.9g olívaolaj25 kcal
-
10.2g víz0 kcal
A szószhoz
-
6.8g krémsajt17 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
A feltéthez
-
10.2g lazac13 kcal
-
10.2g garnéla7 kcal
-
6.8g cukkini1 kcal
-
4.1g kápia paprika1 kcal
-
6.8g parmezán sajt27 kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3722.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 2678 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 165.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 148.6 g
Zsír
-
Összesen 112.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14890.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 1435 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 2163 mg
-
Nátrium 10711 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 662.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 675 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 989 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2136 micro
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Hozzávalók
A tésztához
A szószhoz
-
10 dkg krémsajt
-
2 ek tejföl
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
lestyán ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
A feltéthez
-
15 dkg lazac
-
15 dkg garnéla
-
0.5 db cukkini
-
0.5 db kápia paprika
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A tésztához
- Egy fél bögre (1,5 dl) cukros, langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. (Én erre a célra a cserépkályha tetejét választottam.)
- A felfuttatott élesztőt hozzáöntjük a liszthez, megszórjuk 2 ek sóval, 2 ek cukorral, és az olajjal, majd összegyúrjuk.
- Ahhoz, hogy kellően lágy tésztát kapjunk adjunk még hozzá egy kis meleg vizet.
- Tegyük félre meleg helyre, és legalább fél órát kelesztjük.
- Addig a feltéthez szükséges hozzávalókat előkészítjük.
- Feldarabolunk egy kis lazacot, megtisztítjuk a garnélát, a zöldségeket felaprítjuk.
- A szószhoz összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, 1-1 tk friss, aprított vagy szárított fűszert szórunk bele, és a darabolt fokhagymával elkeverjük.
- Amikor megkelt a tésztánk, kinyújtjuk számunkra kedvező nagyságúra (én szeretem a kisebb alakú pizzákat), megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a cukkini és paprika csíkokat, lefedjük jó sok parmezánnal, majd következnek a lazacdarabok és a garnélák.
- Be a sütőbe és maximális hőfokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 9667
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Ajánló
Az én bevált módszerem: A sajtot sosem a tetejére helyezem, krémessége, és nyúlósága akkor az igazi, ha a feltétek közé, vagy a szószra szórjuk. Legalábbis én így szeretem. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bizonyára sokunk a vasárnapot engedékenyebben éli meg, mint minden más napot a héten. Ilyenkor jönnek az ágyban, kanapén nassolható finomságok, a laktató, filmnézős vacsorák. Főleg, ha egy átmulatott éjszaka után ki sem akarunk mozdulni a plédek és takarók fogságából. Igen, velünk sokszor előfordul még, hogy kiéljük magunkat, és egy kis ínyenc habzsi-dőzsire fáj a fogunk. A pizza elengedhetetlen eleme egy ilyen napnak, estének, és igazán egy jó film társaságában ízletes. Nálam a pizza legyen vékony, krémes-szószos, olvadós-sajtos. Akár paradicsomos alapú, akár krémsajtos-tejfölös. Egy egyszerű tészta, amit korlátlanul felöltöztethetünk.