r
Nosalty Logó

Lasagne wittrita konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne wittrita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bolognai szószhoz

A besamel mártáshoz

Összeállításhoz

Összesen 1857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bolognai szószhoz

A besamel mártáshoz

Összeállításhoz

Összesen 3713 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bolognai szószhoz

A besamel mártáshoz

Összeállításhoz

Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5737.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    3240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11474.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2035 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    6480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 3713 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2813 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A bolognai szószhoz

A besamel mártáshoz

Összeállításhoz

Elkészítés

A bolognai szószhoz

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ha megbarnult adunk hozzá pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, majd leöntjük paradicsomszósszal, és készre főzzük.

A besamel mártáshoz

  1. Amíg készül a bolognai szósz, készítsük el a besamel mártást. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, amikor zsemleszínű lesz, hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük, sózzuk, borsozzuk, amíg be nem sűrűsödik és fel nem forr.
  2. A besamel mártást hozzáadjuk a bolognai szószhoz.

Összeállításhoz

  1. Magas falú tepsibe először szószt teszünk, majd következik a tésztaréteg, majd újra bolognai szósz, reszelt sajt és így tovább. A tetejére sok-sok reszelt sajt kerül és egy kis vaj, majd oldalról meglocsoljuk a húsleveslével.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3596
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz konyha kedvelőinek.

Hozzávalók

A bolognai szószhoz

A besamel mártáshoz

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...