Lasagne wittrita konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bolognai szószhoz
-
175g darált sertéshús319 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
250g paradicsomszósz60 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamel mártáshoz
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összeállításhoz
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
375g szárnyas alaplé26 kcal
-
125g trappista sajt440 kcal
Összesen
1857
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bolognai szószhoz
-
350g darált sertéshús637 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamel mártáshoz
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összeállításhoz
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
750g szárnyas alaplé53 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
Összesen
3713
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bolognai szószhoz
-
14.2g darált sertéshús26 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
20.2g paradicsomszósz5 kcal
-
0 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamel mártáshoz
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összeállításhoz
-
10.1g lasagne tészta38 kcal
-
30.4g szárnyas alaplé2 kcal
-
10.1g trappista sajt36 kcal
Összesen
152
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.8 g
Zsír
-
Összesen 109.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5737.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1017 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1151 mg
-
Nátrium 3240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 438.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 467 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 700 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1857
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.7 g
Zsír
-
Összesen 218.4 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 571 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11474.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 2035 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2302 mg
-
Nátrium 6480 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 877.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 696 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 934 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1400 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
3713
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2813 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A bolognai szószhoz
-
35 dkg darált sertéshús
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
50 dkg paradicsomszósz
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamel mártáshoz
-
2 dkg vaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Összeállításhoz
-
25 dkg lasagne tészta
-
0.8 l szárnyas alaplé
-
25 dkg trappista sajt
Elkészítés
A bolognai szószhoz
- Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.
- Ha megbarnult adunk hozzá pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, majd leöntjük paradicsomszósszal, és készre főzzük.
A besamel mártáshoz
- Amíg készül a bolognai szósz, készítsük el a besamel mártást. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, amikor zsemleszínű lesz, hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük, sózzuk, borsozzuk, amíg be nem sűrűsödik és fel nem forr.
- A besamel mártást hozzáadjuk a bolognai szószhoz.
Összeállításhoz
- Magas falú tepsibe először szószt teszünk, majd következik a tésztaréteg, majd újra bolognai szósz, reszelt sajt és így tovább. A tetejére sok-sok reszelt sajt kerül és egy kis vaj, majd oldalról meglocsoljuk a húsleveslével.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3596
- Feltöltés dátuma: 2014. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az olasz konyha kedvelőinek.