r
Nosalty Logó

Lasagne tészta nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Lasagne tészta nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 3363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1581 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    6680 micro
  • Lut-zea
    1961 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.1 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13805.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    3351 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    3789 mg
  • Nátrium
    5843 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2601.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2350 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    737 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    523 micro
  • β-karotin
    12647 micro
  • β-crypt
    1854 micro
  • Likopin
    53438 micro
  • Lut-zea
    15686 micro
Összesen 3363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    1589 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A szósszal kezdjük. A felhevített olajon fehéredesig sütjük a húst, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, pár percig kevergetjük vele. A finomra vágott fokhagyma következik, hagyjuk kicsit illatozni.
  2. A kockára vágott paprikákat belerakva 8-10 percig pároljuk, végül beleöntjük a 3 dl vízzel elkevert sűrített paradicsomot meg a kockara vagott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a fűszereket meg a cukrot is hozzáadjuk.
  3. Közepestől kisebb lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük, néha megkeverve.
  4. Amíg a szósz fő a cukkiniket megmossuk, a vizet leitatjuk róla, és nagyon vékonyra szeleteljük (3-4 mm), ez lesz a "tészta". Ha van olajspray, akkor azt használjunk, ha nincs, akkor ecsettel vékonyan olajozzuk be a szeleteket. Forró grillen süssük meg mindkét oldalát, 2 perc/oldal.
  5. A ricottát keverjük el a a tojással, parmezán sajttal meg a felaprított petrezselyemmel.
  6. A tepsiben a szósszal kezdjük a rétegezést, az 1/3-át mérjük bele, erre jön egy sor cukkini, amire rákenjük a ricotta 1/3-át, megszórjuk a mozzarellával. A maradékkal ugyanígy folytatjuk, amíg elfogy.
  7. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 660
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 60972
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy csak nekem tűnik macerásnak a lasagne tészta főzés, de amikor csak tehetem kerülöm. Pedig van már olyan is, amit nem kell főzni, sőt úgy tudom, hogy kicsit levesesebb szósszal ugyanúgy el lehet készíteni bármelyiket. Szóval, akkor csak a tésztát akartam kihagyni? Ki tudja? Na ezt az ötletet amikor megláttam, rögtön lecsaptam rá. A cukkinit mindenki szereti a családban, ha meg van töltve, akkor az is elfogy. Nemúgy, mint a töltött paprikánál meg káposztánál, a bundáját egye meg aki főzte. Csak a lányom meg ne tudja, hogy a tökkel rokonságban van!

Hozzávalók

A szószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...