Lasagne Séfbácsi konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Ragu
-
3 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
700 g darált marhahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál oregánó
-
2 teáskanál csípős paprikakrém
Mártás
-
100 g vaj
-
1 l tej
-
100 g finomliszt
-
50 g trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Összeállítás
-
500 g lasagne tészta
-
250 g trappista sajt
1485
Kalória
84.1g
Fehérje
133.1g
Szénhidrátok
64.7g
Zsír
328.4g
Víz
252.8g
Koleszterin
7.2g
Rost
19.9g
Cukor
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
6g olívaolaj53 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
175g darált marhahús249 kcal
-
30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
Mártás
-
25g vaj179 kcal
-
250g tej140 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összeállítás
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
Összesen
1485
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
24g olívaolaj212 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
700g darált marhahús994 kcal
-
120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
Mártás
-
100g vaj717 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összeállítás
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
Összesen
5940
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
20.6g darált marhahús29 kcal
-
14.7g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
Mártás
-
2.9g vaj21 kcal
-
29.5g tej16 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
1.5g trappista sajt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összeállítás
-
14.7g lasagne tészta55 kcal
-
7.4g trappista sajt26 kcal
Összesen
175
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3371 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 1239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 328.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 17369 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
1485
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 336.6 g
Zsír
-
Összesen 258.6 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1011 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13484.1 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 624 mg
-
Kálcium 3375 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 619 mg
-
Foszfor 3814 mg
-
Nátrium 4956 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.4 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 29 mg
Víz
-
Összesen 1313.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1739 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1384 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 1610 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1542 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
5940
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2047 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
175
kcal
Elkészítés
Ragu
- Apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.
- Ha kész, beletesszük a passzírozott paradicsomot, paprikakrémet és a fűszereket. Alaposan megkeverjük, és összerottyantjuk. Ha kész, félretesszük.
Mártás
- Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Alaposan összekeverjük habverővel, majd beleöntjük a tejet.
- Ha a tej kellően felmelegedett, folyamatos keverés mellett elkezdjük adagolni hozzá a sajtot, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Ha kész, ízlés szerint beletesszük a fűszereket.
Összeállítás
- Egy kb 20x30-as jénai tál aljára teszünk egy keveset a raguból, a mártásból és megszórjuk sajttal. Erre következik a lasagne tészta. A tál teljes felületét rakjuk ki tésztával.
- Ezután megismételjük a műveletet annyiszor, amíg a ragu el nem fogy. Fontos, hogy a mártásból és a sajtból ne használjuk el az egészet, mert kelleni fog, hogy rátegyük a maradékot a tetejére.
- Ha összeállítottuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A lasagne az egyik kedvenc ételem, és a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem nehéz elkészíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!