r
Nosalty Logó

Lasagne Séfbácsi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Séfbácsi92
Lasagne Séfbácsi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ragu

Mártás

Összeállítás

1485
Kalória
84.1g
Fehérje
133.1g
Szénhidrátok
64.7g
Zsír
328.4g
Víz
252.8g
Koleszterin
7.2g
Rost
19.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Mártás

Összeállítás

Összesen 1485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Mártás

Összeállítás

Összesen 5940 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Mártás

Összeállítás

Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    336.6 g

Zsír

  • Összesen
    258.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13484.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    624 mg
  • Kálcium
    3375 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    3814 mg
  • Nátrium
    4956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1384 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 5940 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2047 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

Ragu

  1. Apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a húst és megpirítjuk.
  3. Ha kész, beletesszük a passzírozott paradicsomot, paprikakrémet és a fűszereket. Alaposan megkeverjük, és összerottyantjuk. Ha kész, félretesszük.

Mártás

  1. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Alaposan összekeverjük habverővel, majd beleöntjük a tejet.
  2. Ha a tej kellően felmelegedett, folyamatos keverés mellett elkezdjük adagolni hozzá a sajtot, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Ha kész, ízlés szerint beletesszük a fűszereket.

Összeállítás

  1. Egy kb 20x30-as jénai tál aljára teszünk egy keveset a raguból, a mártásból és megszórjuk sajttal. Erre következik a lasagne tészta. A tál teljes felületét rakjuk ki tésztával.
  2. Ezután megismételjük a műveletet annyiszor, amíg a ragu el nem fogy. Fontos, hogy a mártásból és a sajtból ne használjuk el az egészet, mert kelleni fog, hogy rátegyük a maradékot a tetejére.
  3. Ha összeállítottuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A lasagne az egyik kedvenc ételem, és a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!