r
Nosalty Logó

Lasagne és rakott zöldség töltelék főtt húsból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bjkata
Lasagne és rakott zöldség töltelék főtt húsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    249.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9437.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2458 mg
  • Nátrium
    5463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2687.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5321 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    803 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    53028 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    90376 micro
  • Lut-zea
    2263 micro
Összesen 3652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2601 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát és a sárgarépát nyersen robotgéppel lereszeljük, pürésítjük.
  2. A hagymákat olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzákeverjük a reszelt sárgarépát, kevergetve együtt pirítjuk tovább néhány percig.
  4. Felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a fűszerek felét.
  5. 10-15 percig lefedve pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a darálthúst és a többi fűszert.
  7. Még 10-15 perc főzés után kész a fűszeres darálthús.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3671
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húslevesben főtt húsok felhasználására kiváló lehetőség, ha lasagne tölteléket vagy rakott zöldségekhez felhasználható fűszeres darálthúst készítünk belőle. Az elkészített tölteléket nem csak frissen felhasználva, hanem kisebb adagokban lefagyasztva később is felhasználhatjuk, jelentősen lerövidítve ezzel a lasagne vagy pl. a rakott zöldbab készítésének idejét. 1 kg húsból kb. 2 és fél kg fűszeres darálthús készíthető, amit én fél kg-os adagokban szoktam lefagyasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...