r
Nosalty Logó

Lasagne á la Brasileira

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Húsgolyó
Lasagne á la Brasileira
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Egyéb

Összesen 586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Egyéb

Összesen 3506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Ragu

Besamel mártás

Egyéb

Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10343.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    2338 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2855 mg
  • Nátrium
    4183 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1718.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    906 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4554 micro
  • β-crypt
    979 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 3506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2217 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Ragu

Besamel mártás

Egyéb

Elkészítés

Ragu

  1. Keressünk egy jó nagy (wok) serpenyőt, 1-2 ek olívaolajat tegyünk bele, közepes fokozaton hevítsük.
  2. Ezután mehet bele a két apróra vágott vöröshagyma, és a szintén apróra vágott fokhagyma. Folyamatosan kevergessük, míg el nem éri az aranybarna színt.
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikákat és a darált húst. (Múltkor maradt egy kis kockázott baconom, hozzáadtam, és még finomabb lett! :))
  4. Fűszerezzük sóval és borssal, addig, míg saját magunknak nem ízlik! :)
  5. Ha a hús fehéres, tehát megfőtt, adjunk hozzá egy kis vizet (100-150 ml) és a paradicsomszószt. Hagyjunk a paradicsomszószból egy kicsit!

Besamel mártás

  1. Egy kisebb fazékban kis olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymákat.
  2. Egy másik edénybe öntsük bele a tejet, és tegyük bele a lisztet, majd keverjük össze.
  3. A lisztes tejet adjuk hozzá a hagymákhoz, és kevergessük alacsony lángon, míg nem sűrűsödik be. Ha nem tűnik elég sűrűnek, adjunk még hozzá lisztet, ha túl sűrű, öntsünk még hozzá tejet.
  4. Fűszerezzük sóval és borssal, ízlés szerint.

Egyéb

  1. Vegyünk elő egy a képen is látható méretű és formájú tepsit. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (alsó-felső sütés)
  2. Tegyünk egy réteget a lasagne tésztából, addig mozaikozzunk, amíg mindenhol nem lesz egy réteg tészta.
  3. Osszuk el ketté a ragut, és öntsük rá az egyik felét a tésztára.
  4. Ezután a besamel mártás felét is szépen oszlassuk el a ragun.
  5. Jöhet egy réteg tészta, majd a ragu másik fele és a besamel másik fele, majd még egy réteg tészta.
  6. A tetejére locsoljuk rá a megmaradt paradicsomszószt (fel is hígíthatjuk vízzel). Ez azért fontos, hogy a tetején ne legyen kemény a tészta. Múltkor kicsit többre adódott a besamel, így a maradékot összekevertem a maradék paradicsomszósszal, és azt öntöttem a tetejére, így is nagyon fincsi volt! :)
  7. Utolsó lépésként reszelt sajttal szórjuk meg.
  8. Tegyük be körülbelül 30 percre a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4775
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne á la Brasileira
Húsgolyó 6 recept

Adriano, brazil barátom tanított meg ennek a fenséges ételnek az elkészítésére. Többször készítettük együtt, mikor még külföldön egy kollégiumban laktunk. Mióta visszatértem Magyarországra, már jópárszor elkészítettem a családomnak, barátaimnak, és mindenki oda van érte. Teljes siker! ;)

Hozzávalók

Ragu

Besamel mártás

Egyéb

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...