Lasagne á la Brasileira
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Húsgolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Ragu
-
1g olívaolaj12 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
40g kápia paprika9 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
83g paradicsomszósz20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g víz0 kcal
Besamel mártás
-
108g tej61 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Egyéb
-
42g lasagne tészta155 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
Összesen
586
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Ragu
-
8g olívaolaj71 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
600g darált marhahús852 kcal
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Besamel mártás
-
650g tej364 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Egyéb
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
Összesen
3506
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
Ragu
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
10.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
7.7g kápia paprika2 kcal
-
19.1g darált marhahús27 kcal
-
16g paradicsomszósz4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g víz0 kcal
Besamel mártás
-
20.7g tej12 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Egyéb
-
30 kcal
-
6.4g trappista sajt22 kcal
Összesen
112
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1723.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 697 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 286.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 759 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
586
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.9 g
Zsír
-
Összesen 117.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10343.3 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 407 mg
-
Kálcium 2338 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 486 mg
-
Foszfor 2855 mg
-
Nátrium 4183 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 344 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1718.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1049 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 323 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 906 micro
-
Kolin: 690 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 4554 micro
-
β-crypt 979 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
3506
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 2217 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
1 ek olívaolaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl víz
Besamel mártás
-
650 ml tej
-
6 csapott ek finomliszt
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
Egyéb
-
250 g lasagne tészta
Elkészítés
Ragu
- Keressünk egy jó nagy (wok) serpenyőt, 1-2 ek olívaolajat tegyünk bele, közepes fokozaton hevítsük.
- Ezután mehet bele a két apróra vágott vöröshagyma, és a szintén apróra vágott fokhagyma. Folyamatosan kevergessük, míg el nem éri az aranybarna színt.
- Adjuk hozzá az apróra vágott paprikákat és a darált húst. (Múltkor maradt egy kis kockázott baconom, hozzáadtam, és még finomabb lett! :))
- Fűszerezzük sóval és borssal, addig, míg saját magunknak nem ízlik! :)
- Ha a hús fehéres, tehát megfőtt, adjunk hozzá egy kis vizet (100-150 ml) és a paradicsomszószt. Hagyjunk a paradicsomszószból egy kicsit!
Besamel mártás
- Egy kisebb fazékban kis olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymákat.
- Egy másik edénybe öntsük bele a tejet, és tegyük bele a lisztet, majd keverjük össze.
- A lisztes tejet adjuk hozzá a hagymákhoz, és kevergessük alacsony lángon, míg nem sűrűsödik be. Ha nem tűnik elég sűrűnek, adjunk még hozzá lisztet, ha túl sűrű, öntsünk még hozzá tejet.
- Fűszerezzük sóval és borssal, ízlés szerint.
Egyéb
- Vegyünk elő egy a képen is látható méretű és formájú tepsit. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (alsó-felső sütés)
- Tegyünk egy réteget a lasagne tésztából, addig mozaikozzunk, amíg mindenhol nem lesz egy réteg tészta.
- Osszuk el ketté a ragut, és öntsük rá az egyik felét a tésztára.
- Ezután a besamel mártás felét is szépen oszlassuk el a ragun.
- Jöhet egy réteg tészta, majd a ragu másik fele és a besamel másik fele, majd még egy réteg tészta.
- A tetejére locsoljuk rá a megmaradt paradicsomszószt (fel is hígíthatjuk vízzel). Ez azért fontos, hogy a tetején ne legyen kemény a tészta. Múltkor kicsit többre adódott a besamel, így a maradékot összekevertem a maradék paradicsomszósszal, és azt öntöttem a tetejére, így is nagyon fincsi volt! :)
- Utolsó lépésként reszelt sajttal szórjuk meg.
- Tegyük be körülbelül 30 percre a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4775
- Feltöltés dátuma: 2016. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Húsgolyó
6 recept
Adriano, brazil barátom tanított meg ennek a fenséges ételnek az elkészítésére. Többször készítettük együtt, mikor még külföldön egy kollégiumban laktunk. Mióta visszatértem Magyarországra, már jópárszor elkészítettem a családomnak, barátaimnak, és mindenki oda van érte. Teljes siker! ;)