r
Nosalty Logó

Lasagne-kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Lasagne-kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A besamel mártáshoz

A paradicsomszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A besamel mártáshoz

A paradicsomszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 1830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A besamel mártáshoz

A paradicsomszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4851.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2602 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    2903 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A besamel mártáshoz

A paradicsomszószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A besamel mártáshoz

  1. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, belereszelünk 2 gerezd fokhagymát, majd rögtön a lisztet is beleszórjuk.
  2. Folyamatos kevergetés közben, lassan adagolva hozzáadjuk a tejet is, egy csipet sót és fél tk. olasz fűszerkeveréket. Lassú tűzön pár perc alatt csomómentes, sűrű krémmé főzzük. Félretesszük.

A paradicsomszószhoz

  1. Az apró kockákra vágott paprikát olívaolajon 1-2 percig megkapatjuk, majd hozzáadjuk a darabolt hagymát is, megsózzuk, és pár percig kevergetve pirítjuk.
  2. Egy gerezd fokhagymát belereszelünk, megkeverjük, majd a paradicsompürével együtt pirítjuk tovább 1-2 percet. Felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű szószt kapjunk.
  3. Fél tk. olasz fűszerkeverékkel és egy csipet cukorral ízesítjük. Félretesszük.

Az összeállításhoz

  1. A kifőzött lasagne lapok széleit egy derelyevágó eszközzel kicsit hullámosra vágjuk. Kis hőálló kerámia edényeket (vagy muffin sütőformát) kikenünk olívaolajjal.
  2. Az aljára helyezünk egy lasagne lapot, majd egy másikat is keresztirányba. Akkor egymás tetejére egy ek. besamelt kanalazunk, egy tk. reszelt parmezánt, egy tk. pestot, majd a paradicsomszószt.
  3. Végül a tetejét megszórjuk parmezánnal, és a sütőben kb. 15 percig 150 fokon sütjük, amíg a tészta szélei elkezdenek kicsit megpirulni.
  4. Amikor kivesszük, frissen vágott snidlinget szórunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6781
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Ajánló

Tartalmas előételnek kiváló. Aki szereti a húsos lasagnet, az a paradicsomszószhoz adhat darált húst. A besamel szószt meg lehet spékelni egy kis spenóttal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Látványában különlegeset, de ízében valami klasszikus, olasz ételt szerettem volna készíteni. Azt hiszem, elég jól sikerült. :) Nagyon egyszerű, de nagyon ízletes.

Hozzávalók

A besamel mártáshoz

A paradicsomszószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...