Lasagne-kosárka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Monique
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A besamel mártáshoz
-
2g vaj17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
33g tej19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
4 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
14 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g nádcukor0 kcal
Az összeállításhoz
-
33g lasagne tészta124 kcal
-
1g olívaolaj6 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
4g pesto16 kcal
-
1g snidling0 kcal
Összesen
306
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A besamel mártáshoz
-
14g vaj100 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
25 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g nádcukor0 kcal
Az összeállításhoz
-
200g lasagne tészta742 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
24g pesto94 kcal
-
3g snidling1 kcal
Összesen
1830
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A besamel mártáshoz
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
20.2g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
2 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
8.5g salottahagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
10.1g sűrített paradicsom8 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g nádcukor0 kcal
Az összeállításhoz
-
20.2g lasagne tészta75 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
10.1g parmezán sajt40 kcal
-
2.4g pesto9 kcal
-
0.3g snidling0 kcal
Összesen
184
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 808.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 4794 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
306
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4851.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1553 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1275 mg
-
Nátrium 1602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 384.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2602 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
1830
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 2903 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A besamel mártáshoz
-
1 ek vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
1 csipet só
-
0.5 teáskanál olasz fűszerkeverék
A paradicsomszószhoz
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
100 g sűrített paradicsom
-
1 dl víz
-
1 kávéskanál olasz fűszerkeverék
-
1 csipet nádcukor
Az összeállításhoz
-
1 teáskanál olívaolaj
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A besamel mártáshoz
- A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, belereszelünk 2 gerezd fokhagymát, majd rögtön a lisztet is beleszórjuk.
- Folyamatos kevergetés közben, lassan adagolva hozzáadjuk a tejet is, egy csipet sót és fél tk. olasz fűszerkeveréket. Lassú tűzön pár perc alatt csomómentes, sűrű krémmé főzzük. Félretesszük.
A paradicsomszószhoz
- Az apró kockákra vágott paprikát olívaolajon 1-2 percig megkapatjuk, majd hozzáadjuk a darabolt hagymát is, megsózzuk, és pár percig kevergetve pirítjuk.
- Egy gerezd fokhagymát belereszelünk, megkeverjük, majd a paradicsompürével együtt pirítjuk tovább 1-2 percet. Felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű szószt kapjunk.
- Fél tk. olasz fűszerkeverékkel és egy csipet cukorral ízesítjük. Félretesszük.
Az összeállításhoz
- A kifőzött lasagne lapok széleit egy derelyevágó eszközzel kicsit hullámosra vágjuk. Kis hőálló kerámia edényeket (vagy muffin sütőformát) kikenünk olívaolajjal.
- Az aljára helyezünk egy lasagne lapot, majd egy másikat is keresztirányba. Akkor egymás tetejére egy ek. besamelt kanalazunk, egy tk. reszelt parmezánt, egy tk. pestot, majd a paradicsomszószt.
- Végül a tetejét megszórjuk parmezánnal, és a sütőben kb. 15 percig 150 fokon sütjük, amíg a tészta szélei elkezdenek kicsit megpirulni.
- Amikor kivesszük, frissen vágott snidlinget szórunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6781
- Feltöltés dátuma: 2014. január 09.
Ajánló
Tartalmas előételnek kiváló. Aki szereti a húsos lasagnet, az a paradicsomszószhoz adhat darált húst. A besamel szószt meg lehet spékelni egy kis spenóttal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Látványában különlegeset, de ízében valami klasszikus, olasz ételt szerettem volna készíteni. Azt hiszem, elég jól sikerült. :) Nagyon egyszerű, de nagyon ízletes.