r
Nosalty Logó

Lasagne JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Lasagne JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos töltelék

Besamel mártás

Az összeállításhoz

Összesen 1350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos töltelék

Besamel mártás

Az összeállításhoz

Összesen 5403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos töltelék

Besamel mártás

Az összeállításhoz

Összesen 166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13806 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.1 g

Zsír

  • Összesen
    321.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10825.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    2015 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    5166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1657.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    344 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    55226 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 5403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1697 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Húsos töltelék

Besamel mártás

Az összeállításhoz

Elkészítés

Húsos töltelék

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, rányomjuk a fokhagyma felét, összekeverjük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fehéredésig pároljuk így a hagymákkal.
  2. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, s puhára pároljuk.
  3. Ha puha a hús, beleöntjük a sűrített paradicsomot, s az összes többi hozzávalót, fűszereket, a hámozott paradicsomot felaprítva, sózzuk, s jól összefőzzük. Levesszük a tűzről, félretesszük.

Besamel mártás

  1. A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, hirtelen mozdulattal, állandó kevergetés mellett felöntjük a tejjel, gyors mozdulatokkal elkeverjük csomómentesre.
  2. Hozzáadjuk a sót és a szerecsendiót, addig főzzük, amíg besűrűsödik - közepesen sűrű lesz. Félretesszük.

Az összeállításhoz

  1. Egy szögletes, magasabb falú jénai edényt kivajazunk, a besamel mártásból beterítjük az alját.
  2. Erre a tésztából rakjuk ki a tálat, majd rá a húsos töltelékből kenünk egy réteget, s erre a besamal mártásból kanalazunk.
  3. Ismét tészta, húsos töltelék, mártás, ismét tészta... így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók! A tetejére mindenképpen tészta kerüljön, melyet bekenünk besamel mártással!
  4. 150 fokon, alsó felső sütéssel sütjük. 15 perc elteltével egy nagy doboz tejföllel (sűrű, 20 %-os) elkevert reszelt sajtot (kb. 10-10 dkg Trappista és füstölt Karaván) elkenjük a tetején, visszatesszük a sütőbe, s addig sütjük még, hogy színt kapjon a teteje.
  5. Ha készen van, kivesszük a sütőből, kikapcsoljuk a sütőt (!!!!), rövid ideig állni hagyjuk, s tetszőleges alakzatra vágva tálaljuk. Tényleg fergetegesen finom lett! :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6110
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Ajánló

JAVASLAT: Ugyanezeket a mennyiségeket, hogy kiadósabb (olcsóbb) legyen, lehet úgy csinálni, hogy több tésztát használunk, a besamel mártást hígabbra készítjük (több tejjel), így kevesebb húsos szószt teszünk a rétegek közé! A tetejéről is csökkenthetjük a mennyiséget - a sajtos tejfölös bevonatba kevesebb sajtot teszünk! Igaz, így a tökéletes, ahogyan leírtam, de nem mindenki engedheti meg ezt magának, amiben semmi kivetnivaló nincs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Millióféle változatban lehet készíteni... igazság szerint én nem szoktam mérni mindent, például a fűszereket sem, csak úgy érzéssel teszem... amikor először készítettem - mert valahogy ehhez az ételhez sokan félve fognak hozzá, így voltam én is, bár nem szoktam "melléfogni" - jegyzeteltem közben (miből, mennyit használok), ha finom lesz, mégis legyen egy támpontom... nagyon-nagyon finom lett, azóta ez számomra az alaprecept, ezt szoktam átkonvertálni! :) Érdemes kipróbálni! :) Ilyen az én "gyermekem"! :) 

Hozzávalók

Húsos töltelék

Besamel mártás

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...