Lasagne JUDYTH konyhájából
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húsos töltelék
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
29 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
Besamel mártás
-
25g teavaj179 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
150g tej84 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
63g lasagne tészta232 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húsos töltelék
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
Besamel mártás
-
100g teavaj717 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
600g tej336 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húsos töltelék
-
18.4g darált sertéshús34 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
10.4g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
4.3g sűrített paradicsom4 kcal
-
1.8g ketchup2 kcal
-
9.2g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
6.1g víz0 kcal
Besamel mártás
-
3.1g teavaj22 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
7.7g lasagne tészta28 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
3.1g trappista sajt11 kcal
-
3.1g füstölt sajt10 kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 80.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2706.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 1292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 414.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 13806 micro
-
Lut-zea 138 micro
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.1 g
Zsír
-
Összesen 321.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 911 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10825.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 340 mg
-
Kálcium 2015 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2794 mg
-
Nátrium 5166 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.9 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1657.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1686 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 779 micro
-
Kolin: 664 mg
-
Retinol - A vitamin: 1413 micro
-
α-karotin 344 micro
-
β-karotin 3071 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 55226 micro
-
Lut-zea 551 micro
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1697 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
Húsos töltelék
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 ek ketchup
-
3 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
0.5 teáskanál oregánó
-
0.5 teáskanál majoranna
-
0.5 teáskanál rozmaring
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 dl víz
Besamel mártás
-
10 dkg teavaj
-
5 evőkanál finomliszt
-
6 dl tej
-
2 kávéskanál só
-
2 kk szerecsendió
Az összeállításhoz
-
25 dkg lasagne tészta
Elkészítés
Húsos töltelék
- Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, rányomjuk a fokhagyma felét, összekeverjük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fehéredésig pároljuk így a hagymákkal.
- Ezután megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, s puhára pároljuk.
- Ha puha a hús, beleöntjük a sűrített paradicsomot, s az összes többi hozzávalót, fűszereket, a hámozott paradicsomot felaprítva, sózzuk, s jól összefőzzük. Levesszük a tűzről, félretesszük.
Besamel mártás
- A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, hirtelen mozdulattal, állandó kevergetés mellett felöntjük a tejjel, gyors mozdulatokkal elkeverjük csomómentesre.
- Hozzáadjuk a sót és a szerecsendiót, addig főzzük, amíg besűrűsödik - közepesen sűrű lesz. Félretesszük.
Az összeállításhoz
- Egy szögletes, magasabb falú jénai edényt kivajazunk, a besamel mártásból beterítjük az alját.
- Erre a tésztából rakjuk ki a tálat, majd rá a húsos töltelékből kenünk egy réteget, s erre a besamal mártásból kanalazunk.
- Ismét tészta, húsos töltelék, mártás, ismét tészta... így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók! A tetejére mindenképpen tészta kerüljön, melyet bekenünk besamel mártással!
- 150 fokon, alsó felső sütéssel sütjük. 15 perc elteltével egy nagy doboz tejföllel (sűrű, 20 %-os) elkevert reszelt sajtot (kb. 10-10 dkg Trappista és füstölt Karaván) elkenjük a tetején, visszatesszük a sütőbe, s addig sütjük még, hogy színt kapjon a teteje.
- Ha készen van, kivesszük a sütőből, kikapcsoljuk a sütőt (!!!!), rövid ideig állni hagyjuk, s tetszőleges alakzatra vágva tálaljuk. Tényleg fergetegesen finom lett! :)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 6110
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Ajánló
JAVASLAT: Ugyanezeket a mennyiségeket, hogy kiadósabb (olcsóbb) legyen, lehet úgy csinálni, hogy több tésztát használunk, a besamel mártást hígabbra készítjük (több tejjel), így kevesebb húsos szószt teszünk a rétegek közé! A tetejéről is csökkenthetjük a mennyiséget - a sajtos tejfölös bevonatba kevesebb sajtot teszünk! Igaz, így a tökéletes, ahogyan leírtam, de nem mindenki engedheti meg ezt magának, amiben semmi kivetnivaló nincs.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Millióféle változatban lehet készíteni... igazság szerint én nem szoktam mérni mindent, például a fűszereket sem, csak úgy érzéssel teszem... amikor először készítettem - mert valahogy ehhez az ételhez sokan félve fognak hozzá, így voltam én is, bár nem szoktam "melléfogni" - jegyzeteltem közben (miből, mennyit használok), ha finom lesz, mégis legyen egy támpontom... nagyon-nagyon finom lett, azóta ez számomra az alaprecept, ezt szoktam átkonvertálni! :) Érdemes kipróbálni! :) Ilyen az én "gyermekem"! :)