Lasagne ahogy Málna készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
51 kcal
-
38g víz0 kcal
Besamel mártás
-
2g olívaolaj18 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tepsi
-
38g trappista sajt132 kcal
-
50g lasagne tészta186 kcal
Összesen
948
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
250g sűrített paradicsom205 kcal
-
150g víz0 kcal
Besamel mártás
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tepsi
-
150g trappista sajt528 kcal
-
200g lasagne tészta742 kcal
Összesen
3792
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
21g darált sertéshús38 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10.1g sárgarépa4 kcal
-
3.8g fehérrépa2 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
10.5g sűrített paradicsom9 kcal
-
6.3g víz0 kcal
Besamel mártás
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
21g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tepsi
-
6.3g trappista sajt22 kcal
-
8.4g lasagne tészta31 kcal
Összesen
158
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2139.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 841 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 288.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1875 micro
-
β-karotin 5035 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 17978 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
948
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.8 g
Zsír
-
Összesen 204.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8556.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 1962 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2479 mg
-
Nátrium 3363 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.4 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1153.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2483 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 658 micro
-
Kolin: 532 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 7499 micro
-
β-karotin 20138 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 71912 micro
-
Lut-zea 649 micro
Összesen
3792
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 315 micro
-
β-karotin 847 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3023 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi bors
-
1 ek majoranna
-
8 levél bazsalikom
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
0.5 kis db zeller
-
1.5 dl víz
Besamel mártás
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 késhegynyi fahéj
Tepsi
-
15 dkg trappista sajt
-
20 dkg lasagne tészta
Elkészítés
Ragu
- A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Megpároljuk őket, végül az összes fűszer is az edénybe kerül.
- A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert apróra összevágjuk (én aprítógépet szoktam használni), hozzáadjuk a darált húshoz, majd beleöntjük a paradicsom sűrítményt, és felöntjük egy nagyon kevés vízzel, hogy a zöldség is szépen megpuhuljon.
- Lassú lángon, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, közben megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.
Besamel mártás
- Kevés olajon (én olívát szoktam használni) megpirítjuk a lisztet, majd fokozatosan fellazítjuk a tejjel, hozzáadjuk a fűszereket, és szép selymes krémet főzünk belőle. Ne legyen túl sűrű, és túl híg se.
Tepsi
- A tepsi aljára egy merőkanál ragut öntünk, egyenletesen szétterítjük, erre jön a tészta. Újra ragu, majd tészta, ezután egy adag besamel mártás. Erre újra tészta, ragu.
- Ha elfogyott a ragu, legfelül tészta legyen, erre öntjük rá a maradék besamel mártást.
- Ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1467
- Feltöltés dátuma: 2014. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik kedvenc ételünk a lasagne, többször elkészítettem már. A raguban a fahéj egy különös ízvilágba visz el, ezért én nagyon szeretem benne. Jó étvágyat kívánok hozzá :)