r
Nosalty Logó

Lasagne 9. - káposztás, kukoricás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne 9. - káposztás, kukoricás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    6341 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 520 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1891 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    25362 micro
  • Lut-zea
    1449 micro
Összesen 2079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst dinsztelt hagymán megpirítjuk, fűszerezzük. A són, borson kívül taco fűszerrel is ízesítethetjük.
  2. A káposztát felaprítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Sós vízben megpároljuk. Ha soknak is tűnik, nem gond, kicsit úgyis összeesik.
  3. Elkészítjük a szószt. Ez a recept jó paradicsomos. Az egész hámozott paradicsomot beletesszük egy lábasba. Főzni kezdjük,
  4. hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, az oreganót és egy kis sót. Esetleg egy pici mézet a végén.
  5. A paradicsomos szószt összerkeverjük a hússal, a káposztával, és hozzáadjuk a leszűrt kukoricát.
  6. Ha nem elég folyékony a szósz, adhatunk még hozzá tejfölt is.
  7. Vékonyan kivajazzuk a tepsit.
  8. Legalulra szósz kerül, majd tészta, szósz, és így tovább. A legfelső réteg szintén szósz.
  9. A kikandikáló lapokat és az étel legtetejét tejföllel kenjük meg.
  10. Előmelegített sütőben sütjük. Félidőben a tetejére reszelt sajtot szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5198
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a paradicsomot; minden mennyiségben. Ez látszik ezen az ételen is. Kicsit olyan, mintha olaszos töltött káposztát enne az ember. A húst gombára cserélve remek vegetariánus fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...