r
Nosalty Logó

Lasagne 9. - káposztás, kukoricás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne 9. - káposztás, kukoricás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    6341 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 520 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    1891 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    25362 micro
  • Lut-zea
    1449 micro
Összesen 2079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst dinsztelt hagymán megpirítjuk, fűszerezzük. A són, borson kívül taco fűszerrel is ízesítethetjük.
  2. A káposztát felaprítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Sós vízben megpároljuk. Ha soknak is tűnik, nem gond, kicsit úgyis összeesik.
  3. Elkészítjük a szószt. Ez a recept jó paradicsomos. Az egész hámozott paradicsomot beletesszük egy lábasba. Főzni kezdjük,
  4. hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, az oreganót és egy kis sót. Esetleg egy pici mézet a végén.
  5. A paradicsomos szószt összerkeverjük a hússal, a káposztával, és hozzáadjuk a leszűrt kukoricát.
  6. Ha nem elég folyékony a szósz, adhatunk még hozzá tejfölt is.
  7. Vékonyan kivajazzuk a tepsit.
  8. Legalulra szósz kerül, majd tészta, szósz, és így tovább. A legfelső réteg szintén szósz.
  9. A kikandikáló lapokat és az étel legtetejét tejföllel kenjük meg.
  10. Előmelegített sütőben sütjük. Félidőben a tetejére reszelt sajtot szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5185
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a paradicsomot; minden mennyiségben. Ez látszik ezen az ételen is. Kicsit olyan, mintha olaszos töltött káposztát enne az ember. A húst gombára cserélve remek vegetariánus fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk