r
Nosalty Logó

Lakodalmas barackok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Lakodalmas barackok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 7463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    325.5 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1078.2 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2024 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 7463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Befejezés

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához keverőüstbe öntjük a vajat, cukrot, és kihabosítjuk. Mehetnek bele a tojások sárgái, majd 2-3 adagban hozzákeverjük a lisztet is. Végül hozzáöntjük a kimért tejet. Egy masszív, de könnyedén gyúrható tésztát kapnunk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pihent tésztából 18-20 grammos gombócokat formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, nekünk háromra fért el. (kb. 60 golyónk lesz, azaz 30 darab süti).
  3. Betoljuk az előmelegített sütőbe, 3 körben 12-14 perc alatt megsütjük őket. A gombócokat ne tegyük túl közel egymáshoz, mert a sütés közben megnőnek és elterülnek picit.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk kissé hűlni, majd egy kis hámozókés segítségével, alulról kivájjuk a tészta belsejét, így csinálva egy kis mélyedést. Ebbe kerül majd a töltelék.
  5. A golyókból kivágott tésztát egy tálban gyűjtsük össze.

Töltelék

  1. Egy tálban a vajat habosra keverjük, a porcukorral és a kakaóporral. Majd hozzákeverjük a darált diót, a baracklekvárt és a rumaromát. Végül a kikapart tésztamorzsát is hozzáadjuk. Ha nagyon tömör lenne a massza, kevés tejjel lazíthatjuk. Töltsük habzsákba és töltsük meg a tészta mélyedéseit, majd két felet nyomjunk össze, így megkapjuk a barackformát.

Befejezés

  1. Az aromákat külön-külön 50 ml vízzel elkeverjük, és egy kis, tiszta festőecsettel megkenjük a sütiket, egyik oldalt zöldre, a másikat narancssárágra vagy akár össze-vissza. Lényeg, hogy a két szín ne nagyon keveredjen, mert különben barnás színük lesz és ugyebár „romlott barackokat” nem akarunk.
  2. Ezután a barackokat kívülről meghempergetjük kristálycukorban, majd egy éjszakára hűtőben hagyjuk állni, hogy megpuhuljon a tészta és az ízek összeérjenek.
  3. Másnap olvasztott étcsokiból kaptak szárat és (mentalevél híján) oregánóból levelet.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 11737
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 14.

Receptkategóriák

Lakodalmas barackok
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A lakodalmas barackok a mulatós lagzik, egyik elmaradhatatlan, ám szinte ehetetlenül tömény aprósüteménye, amit persze mindenki imád. Legalábbis egyet biztosan megeszik belőle, mert mutatós és csábító, aztán cukorsokk után további energiát ad a bulihoz. Szinte bármilyen jeles alkalomkor elkészíthető, de a hiperaktivitását elkerülendően, gyerekeknek csak óvatosan kínáljuk.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Befejezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...