r
Nosalty Logó

Lajos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Lajos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 861 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 8607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 861 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    531.4 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    2177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1971 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cukor
    696 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3008 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 8607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert diót. A tésztamasszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.
  3. Krém készítése: A tojássárgákat a liszttel, kakaóporral, tejjel simára keverjük, és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, és a kihabosított vajjal jól kikeverjük. A kihűlt süteményen elsimítjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre tesszük, nem simítjuk el teljesen.
  5. A csokis pudingport a cukorral, olajjal, vízzel felfőzzük, és langyosan a tejszínre csurgatjuk, és egy villával a tejszínbe fésüljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22×29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7284
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Régi receptem, egy kis módosítással. Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...