Lábasban párolt báránycsülök
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
10g olívaolaj88 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g sárgarépa5 kcal
-
10g édeskömény2 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
5 kcal
-
5g méz15 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g olívaolaj884 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
100g édeskömény22 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
50g méz152 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
5000g alaplé350 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
1898
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2.4g sárgarépa1 kcal
-
1.6g édeskömény0 kcal
-
0.4g kapribogyó0 kcal
-
4.8g konzerv paradicsom1 kcal
-
0.8g méz2 kcal
-
4.8g fehérbor4 kcal
-
80.2g alaplé6 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
30
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1761.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 1680 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 464 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 824 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 101.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17614.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 16804 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.3 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 911.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1217 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 12297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8236 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
1898
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 132 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
100 ml olívaolaj
-
150 g vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
150 g sárgarépa
-
100 g édeskömény
-
2 ek kapribogyó
-
300 g konzerv paradicsom
-
2 ek méz
-
300 ml fehérbor
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db szegfűszeg
-
3 db babérlevél
Elkészítés
- Készítsünk elő egy kb. 8 literes öntöttvas lábast (akinek nincs, egy mélyebb sütőtepsit). A húsainkat mossuk meg, csepegtessük le. Sóval, borssal fűszerezzük. A lábasban hevítsük fel az olajat, és süssük kérgesre a húsaink minden oldalát, és a lábasból kivéve tegyük félre.
- A lábasban, amit a húsainkhoz használtunk, durva szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kezdjük el pirítani. Dobjuk hozzá az aprított sárgarépát, édesköményt, kakukkfüvet, rozmaringot, és csak pirítsuk tovább, míg a zöldségek is enyhe színt nem kapnak. Majd dobjuk bele kapribogyóinkat és a konzerv paradicsomot. Tegyük bele a mézet és az egészet öntsük fel a borral. Fűszerezzük sóval, borssal, szegfűszeggel és a babérlevéllel, majd forraljuk fel az egészet, és kavargassuk benne az alapanyagokat.
- Helyezzük bele a báránycsülkeinket, öntsünk rá annyi alaplevet, hogy a csülköket háromnegyedigellepje, és ismét főzzük fel, majd lábas esetében takarjuk be fedővel, tepsinél fóliával. Helyezzük be az ételt a 180 fokra előmelegített sütőbe, és pároljuk 120 percig.
- Tálaláskor tegyük csülkeinket tányérra, csonttal sokkal dekoratívabb, mint csont nélkül. Szűrjük le a gyönyörű párolólevünket, passzírozzuk bele a darabos tartalmát, és vonjuk be vele sültjeinket. (Ha szükséges, sűrítsük enyhén.) Igény szerint vajjal dúsítsuk.
- Durvára vágott petrezselyem és koriander keverékével díszítsük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5309
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Az öntöttvas edények nagyon praktikusak, mert egy edényben elvégezhetjük az összes főzési műveletet, és kisebb hő mellett is könnyedén puhulnak benne az ételek. Sajnos, méretük miatt nem minden sütőbe férnek bele.