r
Nosalty Logó

Lábasban párolt báránycsülök

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barny
Lábasban párolt báránycsülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1898 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    824 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17614.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    16804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    12297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8236 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1898 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk elő egy kb. 8 literes öntöttvas lábast (akinek nincs, egy mélyebb sütőtepsit). A húsainkat mossuk meg, csepegtessük le. Sóval, borssal fűszerezzük. A lábasban hevítsük fel az olajat, és süssük kérgesre a húsaink minden oldalát, és a lábasból kivéve tegyük félre.
  2. A lábasban, amit a húsainkhoz használtunk, durva szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kezdjük el pirítani. Dobjuk hozzá az aprított sárgarépát, édesköményt, kakukkfüvet, rozmaringot, és csak pirítsuk tovább, míg a zöldségek is enyhe színt nem kapnak. Majd dobjuk bele kapribogyóinkat és a konzerv paradicsomot. Tegyük bele a mézet és az egészet öntsük fel a borral. Fűszerezzük sóval, borssal, szegfűszeggel és a babérlevéllel, majd forraljuk fel az egészet, és kavargassuk benne az alapanyagokat.
  3. Helyezzük bele a báránycsülkeinket, öntsünk rá annyi alaplevet, hogy a csülköket háromnegyedigellepje, és ismét főzzük fel, majd lábas esetében takarjuk be fedővel, tepsinél fóliával. Helyezzük be az ételt a 180 fokra előmelegített sütőbe, és pároljuk 120 percig.
  4. Tálaláskor tegyük csülkeinket tányérra, csonttal sokkal dekoratívabb, mint csont nélkül. Szűrjük le a gyönyörű párolólevünket, passzírozzuk bele a darabos tartalmát, és vonjuk be vele sültjeinket. (Ha szükséges, sűrítsük enyhén.) Igény szerint vajjal dúsítsuk.
  5. Durvára vágott petrezselyem és koriander keverékével díszítsük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5309
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az öntöttvas edények nagyon praktikusak, mert egy edényben elvégezhetjük az összes főzési műveletet, és kisebb hő mellett is könnyedén puhulnak benne az ételek. Sajnos, méretük miatt nem minden sütőbe férnek bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...