Kubai saláta
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g gépsonka69 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
75g ananász19 kcal
-
128g római saláta20 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g gépsonka276 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
300g ananász77 kcal
-
510g római saláta81 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
10.8g gépsonka15 kcal
-
16.2g zöldborsó13 kcal
-
16.2g ananász4 kcal
-
27.5g római saláta4 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
24.3g tejföl48 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1387.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 894 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 294.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 711 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 6647 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4689 micro
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 145.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5549.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 3576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.2 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1178.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 576 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 935 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 619 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 26587 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18757 micro
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1435 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Hozzávalók
-
20 dkg gépsonka
-
30 dkg zöldborsó
-
30 dkg ananász
-
1 db római saláta
-
1 db tojássárgája
-
1 tk mustár
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
450 g tejföl
-
2 ek szójaszósz
Elkészítés
- A zöldborsót megfőzzük, levétől jól lecsepegtetjük.
- A salátát alaposan megmossuk, félreteszünk pár szép levelet, a többit apró darabokra tépkedjük.
- A sonkát ha szeletelt, kisebb csíkokra, ha egészben volt kockákra vágjuk.
- A levétől lecsepegtetett ananászt szintén felkockázzuk.
- Az egészet lazán egybekeverjük egy tálban.
- Elkészítjük a tartármártást: A tojássárgát a mustárral kézi habverővel elkeverjük, és folytonos gyors keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat, és addig keverjük, míg sűrű, krémes nem lesz. Pici sót és borsot adunk hozzá, meg 1-2 tk cukrot, pár csepp citromlevet vagy kevés fehérbort, és ezekkel is jól elkeverjük. Mehet bele a tejföl meg a szójaszósz, jól összedolgozzuk, de azért vigyázzunk, mert az se jó, ha túl híggá keverjük. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítünk.
- A mártást a salátával finoman összeforgatjuk.
- Egy mélyebb tálat kibélelünk salátalevelekkel, és erre öntjük a kész salátát.
- Egy-két órára hűtőbe tesszük.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 12697
- Feltöltés dátuma: 2011. július 22.
Ajánló
Ha nem akarunk majonéz készítéssel bíbelődni (nekem kb. 1-2 perc alatt megvan a Harmathy Ildikó által csak "kisrugós"-nak nevezett szupertalálmány kézi habverővel, szóval nem kell tőle tartani), akkor helyettesíthetjük 1 kis tubus kész majonézzel, de akkor is kell utánaízesíteni egy kicsit. A fejessaláta ki is hagyható belőle, mert van aki nem szereti, hogy egy kissé megszottyad állás közben. Persze szerintem azzal az igazi, ezért azt is meg lehet tenni, hogy csak közvetlenül tálalás előtt keverjük a salátánkhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Mikor a lányom érettségizett, az volt a kívánsága, hogy ne menjünk el egy szokványos érettségizős éttermi családi ebédre, hanem maradjunk itthon, és ide hívjuk a vendégeket. Ráadásul svédasztalt szeretne, csupa finom hidegtállal, amilyeneket állítólag én tudok készíteni. És amit az érettségizős akar, annak úgy kell lennie, mégis csak az ő tiszteletére rendezzük a díszebédet. Szombaton ballagott a leány, de mi már csütörtökön, s pénteken aztán tényleg látástól vakulásig vagdaltunk, kockáztunk, csíkoztunk, kevertünk, töltöttünk, tekercseltünk, főztünk-sütöttünk a párom segítségével, hiszen sok vendéget vártunk. Megrendelni nem akartam, mert az, hogy mi készítjük, az is egy gesztus volt a lányom felé. Na de sok ember az sokat is eszik, ezért nem csak az itthon addig megszokott salátákat csináltam meg, hanem szorgalmasan lapoztam a szakácskönyveimet újakért. Ekkor találtam rá erre a salátára, szóval nálunk ez akkor debütált. Mindenkinek nagyon ízlett, és azóta is elkészítem egyszer-egyszer. De azóta is, minden alkalommal, a lányom ballagása jut róla eszembe.