r
Nosalty Logó

Kubai saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kubai saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    6647 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4689 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    3576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    26587 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18757 micro
Összesen 2042 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1435 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót megfőzzük, levétől jól lecsepegtetjük.
  2. A salátát alaposan megmossuk, félreteszünk pár szép levelet, a többit apró darabokra tépkedjük.
  3. A sonkát ha szeletelt, kisebb csíkokra, ha egészben volt kockákra vágjuk.
  4. A levétől lecsepegtetett ananászt szintén felkockázzuk.
  5. Az egészet lazán egybekeverjük egy tálban.
  6. Elkészítjük a tartármártást: A tojássárgát a mustárral kézi habverővel elkeverjük, és folytonos gyors keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat, és addig keverjük, míg sűrű, krémes nem lesz. Pici sót és borsot adunk hozzá, meg 1-2 tk cukrot, pár csepp citromlevet vagy kevés fehérbort, és ezekkel is jól elkeverjük. Mehet bele a tejföl meg a szójaszósz, jól összedolgozzuk, de azért vigyázzunk, mert az se jó, ha túl híggá keverjük. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítünk.
  7. A mártást a salátával finoman összeforgatjuk.
  8. Egy mélyebb tálat kibélelünk salátalevelekkel, és erre öntjük a kész salátát.
  9. Egy-két órára hűtőbe tesszük.
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 12697
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Ha nem akarunk majonéz készítéssel bíbelődni (nekem kb. 1-2 perc alatt megvan a Harmathy Ildikó által csak "kisrugós"-nak nevezett szupertalálmány kézi habverővel, szóval nem kell tőle tartani), akkor helyettesíthetjük 1 kis tubus kész majonézzel, de akkor is kell utánaízesíteni egy kicsit. A fejessaláta ki is hagyható belőle, mert van aki nem szereti, hogy egy kissé megszottyad állás közben. Persze szerintem azzal az igazi, ezért azt is meg lehet tenni, hogy csak közvetlenül tálalás előtt keverjük a salátánkhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a lányom érettségizett, az volt a kívánsága, hogy ne menjünk el egy szokványos érettségizős éttermi családi ebédre, hanem maradjunk itthon, és ide hívjuk a vendégeket. Ráadásul svédasztalt szeretne, csupa finom hidegtállal, amilyeneket állítólag én tudok készíteni. És amit az érettségizős akar, annak úgy kell lennie, mégis csak az ő tiszteletére rendezzük a díszebédet. Szombaton ballagott a leány, de mi már csütörtökön, s pénteken aztán tényleg látástól vakulásig vagdaltunk, kockáztunk, csíkoztunk, kevertünk, töltöttünk, tekercseltünk, főztünk-sütöttünk a párom segítségével, hiszen sok vendéget vártunk. Megrendelni nem akartam, mert az, hogy mi készítjük, az is egy gesztus volt a lányom felé. Na de sok ember az sokat is eszik, ezért nem csak az itthon addig megszokott salátákat csináltam meg, hanem szorgalmasan lapoztam a szakácskönyveimet újakért. Ekkor találtam rá erre a salátára, szóval nálunk ez akkor debütált. Mindenkinek nagyon ízlett, és azóta is elkészítem egyszer-egyszer. De azóta is, minden alkalommal, a lányom ballagása jut róla eszembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...