r
Nosalty Logó

Krumplileves répával és kukoricával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Anita P.
Krumplileves répával és kukoricával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

262
Kalória
7g
Fehérje
40g
Szénhidrátok
9.5g
Zsír
562.9g
Víz
99.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
12.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Összesen 1052 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A mustárszószhoz

A csipetkéhez

Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    9933 micro
  • β-karotin
    23730 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2220 micro
Összesen 1052 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát felszeleteljük, a répákat, a krumplit és a bébikukoricát (amennyiben azt használunk) karikákra vágjuk.
  2. Egy lábosba olajat teszünk, hozzáadjuk a hagymát, a répakarikákat, és ha bébikukoricát használunk, akkor azt is. Hagyjuk kicsit pirulni.
  3. Közben egy tálban összekeverünk egy tojássárgát, két evőkanál mustárt, egy evőkanál olajat, egy csipet sót, egy evőkanál citromlevet és egy púpos evőkanál cukrot.
  4. A piruló zöldségekhez hozzáadjuk a krumplit, a paprikát, a bazsalikomot és a fokhagymasót, majd ráöntjük a mustárszószt is. Ha konzervkukoricát használunk, azt is itt adjuk hozzá.
  5. Felöntjük vízzel, ízlés szerint még egy evőkanál mustárt hozzátehetünk, esetleg még tehetünk bele sót, ha szükséges. Addig főzzük, amíg a krumpli és a répa meg nem puhul (kb. 15 perc).
  6. Egy tojásból és a lisztből közben egy kis sóval csipetkét gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe belecsípjük. Amint a csipetke kész (kb. 2 perc), a leves elkészült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor épphogy beköltöztünk első közös lakásunkba a férjemmel, és így az első napokban semmi sem volt otthon, úgyhogy egy lehetőleg egyszerűen előállítható, kevés összetevőjű ételt szerettem volna készíteni. Az akkor leírt receptet azóta már többször elkészítettem, különböző változatokban (bébikukorica konzerv helyett, egy fél összenyomott fokhagyma fokhagymasó helyett, stb.).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!