r
Nosalty Logó

Krumpligombóc májas töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
joeanne
Krumpligombóc májas töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombóchoz

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombóchoz

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 2536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombóchoz

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6031.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10470 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 2536 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk. A krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Hozzáadjuk a grízt, a keményítőt, és ízlés szerint sót, és a szerecsendiót.
  3. A májkrémet ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A gombócmasszát 2 cm vastagon tenyérnyi nagyságú lapokra nyomkodjuk, belerakunk kb 1 ek májkrémmasszát, óvatosan behajtogatjuk, és gombócot formálunk belőle.
  5. Forró vízben kb 30 percig főzzük.
  6. Ezalatt az idő alatt a kicsi hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húsleveskockát, felöntjük borral, majd a tejszínnel, fűszerezzük majorannával, borssal, cukorral. Majd a végén egy pici habarással besűrítjük.
  7. A négy hagymát gépen szép vékonyra leszeleteljük, és olajon szép barnára pirítjuk.
  8. A végén a megfőtt gombócokat hozzáadjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1978
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

A gombócokat könnyebb nedves kézzel formálni. Másnap a gombócokat ujjnyi szeletekre vágva, és serpenyőben átpirítva is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
joeanne 17 recept

Túl sok májkrémet vettem, és mielőtt lejár a szavatossága gondoltam, valamire felhasználom. Így jött ez az ötlet. De a férjem azt mondja, hogy ő ezt ismeri gyerekkorából! Úgyhogy feltaláltam valamit, ami már létezik!! 

Hozzávalók

A gombóchoz

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...