r
Nosalty Logó

Krumpligaluska gombamártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krumpligaluska gombamártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6153.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    2092 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A galuskához

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, és krumplinyomón átnyomjuk. Átszitálva hozzáadjuk a többi hozzávalót. Belekeverjük a vajat és a tojást, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy fazékba felrakunk sós vizet, és mikor már forr, ujjnyi hosszú nudlikat sodrunk, és beletesszük a vízbe. Zubogó vízben addig főzzük, míg fel nem jön a felszínre.
  3. Közben megcsináljuk a mártást. A gombát megtisztítjuk, és kis darabkákra vágjuk, úgyszintén a hagymát és a fokhagymát is.
  4. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, és hozzáadjuk a hagymát. Kicsit megpároljuk, és jön hozzá a gomba. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és a fokhagymát. Ekkor fűszerezzük sóval és borssal, és 10 percig összefőzzük.
  5. A szószt kimérjük mély tányérokba, a kész galuskát belehelyezzük, meghintjük parmezánnal, és lehet is enni.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16017
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 17.

Ajánló

Aki nem szeretné túl hígra csinálni a mártást, az be is habarhatja. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre tudtam venni egy osztrák szakácskönyvet, mert sajnos olyan nincs, amiben minden benne lenne. Szeretem a galuskás ételeket és a gombát is, hasonlót ettem már, de ugye sok változata van, gondoltam, kipróbálom. Laktató és egyszerű, ajánlom mindenkinek! 

Hozzávalók

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...