r
Nosalty Logó

Krémes céklás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Krémes céklás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 1039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 2080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 1039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6506.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    3739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 2080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 145 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A sült céklához

A rizottóhoz

Elkészítés

A sült céklához

  1. A céklákat megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe jól összekeverjük és a sütőbe tesszük kb. 45 percre.
  3. A sütőből kivéve egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd félretesszük.

A rizottóhoz

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd kevés olívaolajat adunk hozzá.
  2. Üvegesre pároljuk a felaprított salottahagymát, majd hozzáadjuk a felaprított szárzellert és fokhagymát is, és további 2-3 percig pároljuk.
  3. Mehet a serpenyőbe a rizottó rizs, amit néhány percig pirítunk, majd felöntjük a száraz fehérborral.
  4. Ha elfőtt a bor, részletekben hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és gyakori kevergetés mellett 15 percig főzzük.
  5. Mielőtt hozzáadnánk az utolsó merőkanálnyi alaplevet a rizottóhoz, belekeverjük a sült céklát, felöntjük a maradék alaplével, és krémesre főzzük.
  6. Levesszük a lángról a serpenyőt, hozzáadjuk a maradék felkockázott vajat, a reszelt parmezánt, elkeverjük, és lefedve hagyjuk néhány percig pihenni.
  7. Rukkolával, kecskesajttal és pirított fenyőmaggal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 9094
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós egytálétel, amivel akár Valentin-napon is villanthatunk! Sült céklás rizottó, sok-sok kecskesajttal, rukkolával és pirított fenyőmaggal!

Hozzávalók

A sült céklához

A rizottóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...