r
Nosalty Logó

Közel-keleti spenótos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Közel-keleti spenótos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4561 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9943 micro
Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1706 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    1571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18245 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39773 micro
Összesen 2157 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2715 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kivesszük a tésztát és a spenótot a fagyóból, hogy kiengedjenek.
  2. Utána apró kockára felvágjuk a kétféle hagymát, kiskanál olajon megpirítjuk, majd rátesszük a kétféle húst és összepároljuk őket.
  3. Gránitmozsárban összezúzzuk a fűszereket és hozzákeverjük a húshoz, picit besózzuk.
  4. A felengedett spenótot kicsavarjuk, összenyomunk 2 gerezd fokhagymát, belekeverjük a tejfölt, a citromhéjat, pici sót, borsot.
  5. A húsos keverékből kinyomkodjuk a levet.
  6. A tepsit kiolajozzuk, 2 réteg tésztát teszünk az aljára.
  7. Erre jön először a húsos, majd a spenótos keverék.
  8. Ezt megismételjük még egyszer, a tetejére tészta került.
  9. Elhabarunk 1 tojást és lekenjük vele a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x20x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9105
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Száraz fehér Tokajival valami mennyei, a bátrabbak porcukrozhatják a tetejét, bár váltig bizonygattam, hogy ez nem káposztás rétes.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenszentek hosszú hétvégéjén volt kedvem és időm is kísérletezgetni. Mint azt már többször bevallottam komoly TV Paprika függőségem van, ezt a receptet is onnan "csentem". Legjobb tudomásom szerint perzsa-szír eredetű étel. Persze nem is én lennék, ha nem próbálnám egyből "magyarosítani", no meg a család sem mindig tolerálja az ennyire új fűszerezést, tehát megálmodtam tegnap pörkölttel(citromhéj nélkül) és kacsazsírral. Hát nem sokkal maradt alatta, az biztos!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...