Konfitált borjú fehérpecsenye tonhalhúsos majonézzel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
A borjúhushoz
-
100g borjúhús117 kcal
-
35 kcal
-
10g tonhalkonzerv20 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
95g radicchio20 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A majonézhez
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
626
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
A borjúhushoz
-
400g borjúhús468 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
40g tonhalkonzerv79 kcal
-
50g kapribogyó12 kcal
-
380g radicchio80 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A majonézhez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2503
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
A borjúhushoz
-
31.1g borjúhús36 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
3.1g tonhalkonzerv6 kcal
-
3.9g kapribogyó1 kcal
-
29.6g radicchio6 kcal
-
7.8g parmezán sajt31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A majonézhez
-
6.6g napraforgó olaj58 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
194
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1715.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 213.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7746 micro
Összesen
626
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 147.2 g
Zsír
-
Összesen 200 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 988 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6861.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1452 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 2093 mg
-
Nátrium 2936 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 853.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 794 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 939 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 781 mg
-
Retinol - A vitamin: 770 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30984 micro
Összesen
2503
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2411 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A borjúhushoz
-
40 g tonhalkonzerv
-
5 dkg kapribogyó
-
10 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
A majonézhez
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 db tojássárgája
-
1 teáskanál porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1.5 dl habtejszín
-
1 kk mustár
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A borjúhushoz
- A borjút sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük.
- Aborjút kiolajozott tepsiben 80 fokos sütőben 2 óráig konfitáljuk, majd hirtelen pirítjuk (10-15 percig 200 fokon), majdhűtjük.
- Közben elkészítjük a majonézt (nem ám tubusos majonézzel dolgozunk!!! :): 2 tojássárgájához állandó keverés mellett (habverővel vagy kézi mixerrel) cseppenként ill. csorgatva adagoljuk az olajat, míg sűrű, vajszerű nem lesz, majd citromlével, porcukorral, mustárral, őrölt fehérborssal ízesítjük, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Hűtőbe tesszük.
- Miután a hús elkészült,a majonézt elkeverjük az áttört tonhallal.
- A szeletelt húst tálra rendezzük, és a tonhalas majonézzel átkenjük, kapribogyóval meghintjük.
- A radicchiót mellé tépkedjük, és reszelt parmezánnal meghintjük.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 135 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8480
- Feltöltés dátuma: 2010. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A klasszikus vitello tonnato nevű olasz előétel egyik változata. Isteni! Ha időnk engedi, tálalás előtt a tonhalas majonézzel megkent hússzeleteket hűtőben érleljük, de frissen is kiváló.