r
Nosalty Logó

Konfitált borjú fehérpecsenye tonhalhúsos majonézzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Konfitált borjú fehérpecsenye tonhalhúsos majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A borjúhushoz

A majonézhez

Összesen 626 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A borjúhushoz

A majonézhez

Összesen 2503 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A borjúhushoz

A majonézhez

Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7746 micro
Összesen 626 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147.2 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6861.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    2936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    939 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30984 micro
Összesen 2503 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2411 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A borjúhushoz

A majonézhez

Elkészítés

A borjúhushoz

  1. A borjút sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük.
  2. Aborjút kiolajozott tepsiben 80 fokos sütőben 2 óráig konfitáljuk, majd hirtelen pirítjuk (10-15 percig 200 fokon), majdhűtjük.
  3. Közben elkészítjük a majonézt (nem ám tubusos majonézzel dolgozunk!!! :): 2 tojássárgájához állandó keverés mellett (habverővel vagy kézi mixerrel) cseppenként ill. csorgatva adagoljuk az olajat, míg sűrű, vajszerű nem lesz, majd citromlével, porcukorral, mustárral, őrölt fehérborssal ízesítjük, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Hűtőbe tesszük.
  4. Miután a hús elkészült,a majonézt elkeverjük az áttört tonhallal.
  5. A szeletelt húst tálra rendezzük, és a tonhalas majonézzel átkenjük, kapribogyóval meghintjük.
  6. A radicchiót mellé tépkedjük, és reszelt parmezánnal meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8464
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus vitello tonnato nevű olasz előétel egyik változata. Isteni! Ha időnk engedi, tálalás előtt a tonhalas majonézzel megkent hússzeleteket hűtőben érleljük, de frissen is kiváló.

Hozzávalók

A borjúhushoz

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...