r
Nosalty Logó

Kolozsvári töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Kolozsvári töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 12670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A káposztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    2708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    410.6 g

Zsír

  • Összesen
    1066.7 g
  • Telített zsírsav
    399 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26746 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2699 mg
  • Nátrium
    21664 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    3846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    618 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1425 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    3902 micro
  • β-crypt
    760 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7818 micro
Összesen 12670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Elkészítés

A káposztához

  1. Első lépésként a füstölt csülköt tegyük fel vízben, és főzzük félpuhára.
  2. Amíg a csülök készül, a káposztalevelek torzsa részét éles késsel faragjuk le, hogy a töltelékeket majd bele tudjuk csomagolni.
  3. Készítsük el a tölteléket: kockázzuk fel és kevés zsíron pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Ha a hagyma aranysárga színű, adjuk hozzá a rizst, majd egyszeres mennyiségű vízzel felöntve pároljuk. (kb. 12 perc) Ha kész, tegyük félre, és hűtsük ki.
  4. A darált húst fűszerezzük, keverjük hozzá a rizses tölteléket, majd a tojásokat. Jól dolgozzuk össze, és töltsük bele a levelekbe egyesével.
  5. A csülköt csontozzuk ki, és vágjuk fel nem túl apró (kb. 2x2 cm-es) kockákra, a bőrével együtt. A kolbászt is vágjuk fel nagyjából 3 cm-es darabokra.
  6. A maradék hagymákat vágjuk finomra, majd zsíron készítsünk pörköltalapot. Tegyük bele az apró káposzta 2/3-át, majd a töltelékeket, valamint a kolbász-és csülökdarabokat. Ha kész vagyunk, fedjük be a maradék káposztával és öntsük fel a csülök főzőlevével és vízzel. (Nem árt előtte megkóstolni, ha túl sósnak érezzük. higítsuk addig, amíg a sós íz megfelelő nem lesz.)
  7. Amikor a töltelékek megfőttek, vegyük ki az edényből őket, majd készítsünk tejfölös habarást. Ne feledkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, mielőtt beletesszük a habarást.
  8. Forraljuk néhány percig kis lángon, majd tegyük vissza az edénybe a töltelékeket az aprókáposztára.
  9. Tálalás előtt a szeletelt szalonnát vagdossuk be kb. 1 cm-es osztással, és kevés zsíron süssük ropogósra.
  10. Tálaljuk aprókáposztára a tölteléket, a kolbász és csülök darabokat, tegyük rá a "kakastaréj"-t, majd locsoljuk meg higított tejföllel és ízlés szerint szórjuk meg fűszerpaprikával.
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 91717
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Inkább ebéd, mint vacsora - nem mondható kifejezetten könnyű ételnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolozsvári töltött káposzta
Kornél 167 recept

Nálunk mindenki szereti a töltött káposztát. A családban valaki a szabolcsi félét, valaki a sima rántással készültet, jómagam a behabart kolozsvárit kedvelem. Tegyük hozzá, igazából nem egészen kolozsvári, hiszen abban nincs sem füstölt csülök, sem pedig füstölt kolbász, hanem debrecenit és kakastaréjt sütnek a végén, de hol van ma már jó debreceni.... Szóval én maradok a csülöknél, és a füstölt kolbásznál. (tóalmási, vagy békési)  

Hozzávalók

A káposztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...