Kolozsvári töltött káposzta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
A káposztához
-
188g savanyú káposzta36 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
82 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
88g sertéscsülök122 kcal
A töltelékhez
-
125g káposztalevél31 kcal
-
150g sertésdagadó704 kcal
-
123 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1585
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
A káposztához
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
23 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
400g kolbász1808 kcal
-
700g sertéscsülök973 kcal
A töltelékhez
-
1000g káposztalevél250 kcal
-
1200g sertésdagadó5628 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
11 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
9g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
12670
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
A káposztához
-
24.3g savanyú káposzta5 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.5g disznózsír4 kcal
-
1.6g kolozsvári szalonna11 kcal
-
6.5g kolbász29 kcal
-
11.3g sertéscsülök16 kcal
A töltelékhez
-
16.2g káposztalevél4 kcal
-
19.4g sertésdagadó91 kcal
-
2.4g kolozsvári szalonna16 kcal
-
3.2g rizs12 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
205
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 133.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3343.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 2708 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 480.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
Összesen
1585
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 410.6 g
Zsír
-
Összesen 1066.7 g
-
Telített zsírsav 399 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26746 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1500 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 586 mg
-
Foszfor 2699 mg
-
Nátrium 21664 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.8 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 3846 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1015 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 618 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 990 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1425 micro
-
Kolin: 1139 mg
-
Retinol - A vitamin: 633 micro
-
α-karotin 476 micro
-
β-karotin 3902 micro
-
β-crypt 760 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7818 micro
Összesen
12670
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A káposztához
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 dl tejföl
-
3 csapott ek finomliszt
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 ek disznózsír
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
40 dkg kolbász
A töltelékhez
-
20 dkg rizs
-
3 db tojás
-
2 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
Elkészítés
A káposztához
- Első lépésként a füstölt csülköt tegyük fel vízben, és főzzük félpuhára.
- Amíg a csülök készül, a káposztalevelek torzsa részét éles késsel faragjuk le, hogy a töltelékeket majd bele tudjuk csomagolni.
- Készítsük el a tölteléket: kockázzuk fel és kevés zsíron pirítsuk meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Ha a hagyma aranysárga színű, adjuk hozzá a rizst, majd egyszeres mennyiségű vízzel felöntve pároljuk. (kb. 12 perc) Ha kész, tegyük félre, és hűtsük ki.
- A darált húst fűszerezzük, keverjük hozzá a rizses tölteléket, majd a tojásokat. Jól dolgozzuk össze, és töltsük bele a levelekbe egyesével.
- A csülköt csontozzuk ki, és vágjuk fel nem túl apró (kb. 2x2 cm-es) kockákra, a bőrével együtt. A kolbászt is vágjuk fel nagyjából 3 cm-es darabokra.
- A maradék hagymákat vágjuk finomra, majd zsíron készítsünk pörköltalapot. Tegyük bele az apró káposzta 2/3-át, majd a töltelékeket, valamint a kolbász-és csülökdarabokat. Ha kész vagyunk, fedjük be a maradék káposztával és öntsük fel a csülök főzőlevével és vízzel. (Nem árt előtte megkóstolni, ha túl sósnak érezzük. higítsuk addig, amíg a sós íz megfelelő nem lesz.)
- Amikor a töltelékek megfőttek, vegyük ki az edényből őket, majd készítsünk tejfölös habarást. Ne feledkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, mielőtt beletesszük a habarást.
- Forraljuk néhány percig kis lángon, majd tegyük vissza az edénybe a töltelékeket az aprókáposztára.
- Tálalás előtt a szeletelt szalonnát vagdossuk be kb. 1 cm-es osztással, és kevés zsíron süssük ropogósra.
- Tálaljuk aprókáposztára a tölteléket, a kolbász és csülök darabokat, tegyük rá a "kakastaréj"-t, majd locsoljuk meg higított tejföllel és ízlés szerint szórjuk meg fűszerpaprikával.
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 91717
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.
Ajánló
Inkább ebéd, mint vacsora - nem mondható kifejezetten könnyű ételnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nálunk mindenki szereti a töltött káposztát. A családban valaki a szabolcsi félét, valaki a sima rántással készültet, jómagam a behabart kolozsvárit kedvelem. Tegyük hozzá, igazából nem egészen kolozsvári, hiszen abban nincs sem füstölt csülök, sem pedig füstölt kolbász, hanem debrecenit és kakastaréjt sütnek a végén, de hol van ma már jó debreceni.... Szóval én maradok a csülöknél, és a füstölt kolbásznál. (tóalmási, vagy békési)