r
Nosalty Logó

Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Összesen 749 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Összesen 2998 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Összesen 176 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 749 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7766.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    812 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1350 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 2998 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Elkészítés

A kolbászos-csirkés nyárshoz

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg enyhén sózott vízben 20-30 perc alatt. (Ne várjuk meg, amíg elkezd repedezni)
  2. A csirkemelleket vágjuk 3-4 kisebb darabra és csavarjuk egyenként a baconszeletekbe.
  3. A kolbászokat vágjuk 3-4 kisebb darabra.
  4. A csirke-, és kolbászdarabokat a hagymával, gombával váltogatva tűzzük nyársra, (nem a hagyományos módon hosszában, hanem keresztben) és forgassuk meg az olajban.
  5. A kolbászos-csirkés nyársakat szabad tűz fölött süssük szép pirosra.
  6. Közben a barnacukrot oldjuk fel a szójaszósz és az ecet keverékében, tegyük bele a pirospaprikát, a szeletekre vágott lilahagymát, a felaprított fokhagymát és az erőspaprikát és forraljuk legalább 3 percig.
  7. Vízben oldott kukoricaliszttel sűrítsük be, újra forraljuk fel, végüladjuk hozzá a babot és a kukoricát.
  8. Egy-egy kolbászos-csirkés nyársat tegyünk egy-egy tányérra, körítsük babsalátával.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5925
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 08.

Ajánló

Nyári grillezéshez ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával
Mártika és Feri 107 recept

Irány a szabad! Bab, csirkemell, kolbász és nyárs. Mi lesz ebből? Finomság!   

Hozzávalók

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...