Kókuszos-tejszínes túrókrém torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
37g vaj263 kcal
-
37g cukor142 kcal
-
28g finomliszt103 kcal
-
19 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g víz0 kcal
-
37g tojás46 kcal
Túrókrém
-
83g tehéntúró123 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
40 kcal
-
6 kcal
-
17g porcukor65 kcal
Fondant
Összesen
1278
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
220g vaj1577 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
114 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
8g víz0 kcal
-
220g tojás277 kcal
Túrókrém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
36g kókuszreszelék238 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Fondant
Összesen
7658
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
9.3g vaj67 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
Túrókrém
-
21.1g tehéntúró31 kcal
-
8.5g habtejszín25 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1.5g kókuszreszelék10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
Fondant
Összesen
324
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1321.1 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.3 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 125.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
1278
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.8 g
Zsír
-
Összesen 336.8 g
-
Telített zsírsav 208 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7926.8 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1256 mg
-
Vas 1015 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2743 mg
-
Nátrium 972 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1069.6 g
-
Cukor 900 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 755 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 679 mg
-
Retinol - A vitamin: 2428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1023 micro
Összesen
7658
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.2 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
22 dkg vaj
-
22 dkg cukor
-
17 dkg finomliszt
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
Túrókrém
-
50 dkg tehéntúró
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
6 ek kókuszreszelék
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
Fondant
Elkészítés
Tészta
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A vajat a cukorral habosra keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük.
- A liszt felét, a sütőport, a sót és a kakaót a keverékbe szitáljuk, és egy fakanállal alaposan összedolgozzuk. Ha a massza túl sűrű, egy kanálnyi meleg vízzel hígíthatjuk. A maradék lisztet is beleszitáljuk, és azzal is összekeverjük.
- A masszát kerek sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt, óvatosan félbevágjuk és betöltjük a túrós-kókuszos krémmel.
Túrókrém
- A tejszínt a porcukorral kissé felverjük. Ezután óvatosan adagolva hozzáöntjük a habfixálót, és addig keverjük tovább, míg megfelelő keménységű habot nem kapunk.
- A túrót a kókuszreszelékkel szintén elkeverjük
- Végül a túrós keverékhez óvatosan hozzáadjuk a habtejszínes egyveleget.
Fondant
- Egy nagyobb keverőtálba kimérjük a porcukrot.
- A zselatint elkeverjük a vízzel, és vízgőz felett elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, ne forraljuk fel, csak melegítsük!
- A meleg keverékhez hozzáadjuk a vajat és a mézet. Majd az egészet hozzáöntjük a porcukorhoz.
- Elkezdjük kézzel gyúrni, mintha tésztát gyúrnánk. Legyünk kitartóak, beletelhet néhány percbe mire elérjük a megfelelő állagot. Mivel én torta bevonására készítettem, lágyabbra hagytam a fondantot.
- Végül csomagoljuk frissentartó fóliába, zacskózzuk be, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 6 órát pihenni.
- Pihentetés után gyúrjuk jól át (én ilyenkor 1 evőkanálnyi vajat dolgozok bele, hogy jó rugalmas és könnyen nyújtható legyen a massza.)
- Miután jól átgyúrtuk, helyezzük porcukorral vagy keményítővel VÉKONYAN megszórt deszkára, és nyújtsuk megfelelő méretűre. Ez a mennyiség bőven elég egy 25 cm átmérőjű torta befedésére (nekem még maradt is ki).
- Végül helyezzük a tortára és igazítsuk rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4511
- Feltöltés dátuma: 2014. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A torta az egyik kedves barátom születésnapjára készült. A torta tetején lévő mini túrórudik nem képezik a recept részét. Dekoráció miatt készítettem. A túrórudi receptjét és a hozzávalóit megtaláljátok az oldalamon.