r
Nosalty Logó

Kókuszos-tejszínes túrókrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos-tejszínes túrókrém torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Túrókrém

Fondant

Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Túrókrém

Fondant

Összesen 7658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Túrókrém

Fondant

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7926.8 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2743 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.6 g
  • Cukor
    900 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    755 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 7658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Fondant

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük.
  4. A liszt felét, a sütőport, a sót és a kakaót a keverékbe szitáljuk, és egy fakanállal alaposan összedolgozzuk. Ha a massza túl sűrű, egy kanálnyi meleg vízzel hígíthatjuk. A maradék lisztet is beleszitáljuk, és azzal is összekeverjük.
  5. A masszát kerek sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután kihűlt, óvatosan félbevágjuk és betöltjük a túrós-kókuszos krémmel.

Túrókrém

  1. A tejszínt a porcukorral kissé felverjük. Ezután óvatosan adagolva hozzáöntjük a habfixálót, és addig keverjük tovább, míg megfelelő keménységű habot nem kapunk.
  2. A túrót a kókuszreszelékkel szintén elkeverjük
  3. Végül a túrós keverékhez óvatosan hozzáadjuk a habtejszínes egyveleget.

Fondant

  1. Egy nagyobb keverőtálba kimérjük a porcukrot.
  2. A zselatint elkeverjük a vízzel, és vízgőz felett elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, ne forraljuk fel, csak melegítsük!
  3. A meleg keverékhez hozzáadjuk a vajat és a mézet. Majd az egészet hozzáöntjük a porcukorhoz.
  4. Elkezdjük kézzel gyúrni, mintha tésztát gyúrnánk. Legyünk kitartóak, beletelhet néhány percbe mire elérjük a megfelelő állagot. Mivel én torta bevonására készítettem, lágyabbra hagytam a fondantot.
  5. Végül csomagoljuk frissentartó fóliába, zacskózzuk be, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 6 órát pihenni.
  6. Pihentetés után gyúrjuk jól át (én ilyenkor 1 evőkanálnyi vajat dolgozok bele, hogy jó rugalmas és könnyen nyújtható legyen a massza.)
  7. Miután jól átgyúrtuk, helyezzük porcukorral vagy keményítővel VÉKONYAN megszórt deszkára, és nyújtsuk megfelelő méretűre. Ez a mennyiség bőven elég egy 25 cm átmérőjű torta befedésére (nekem még maradt is ki).
  8. Végül helyezzük a tortára és igazítsuk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4505
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta az egyik kedves barátom születésnapjára készült. A torta tetején lévő mini túrórudik nem képezik a recept részét. Dekoráció miatt készítettem. A túrórudi receptjét és a hozzávalóit megtaláljátok az oldalamon.

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Fondant

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...