Kókuszos krémes sütemény Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához:
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
50g tej28 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
5 kcal
-
25g kókuszreszelék165 kcal
-
13g babapiskóta49 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
25g vaj179 kcal
A lapok kenéséhez:
-
139 kcal
A mázhoz:
-
19g csokoládé102 kcal
-
9 kcal
-
6g tejcsokoládé33 kcal
-
4 kcal
Összesen
965
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához:
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
48g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez:
-
400g tej224 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g kókuszreszelék1320 kcal
-
105g babapiskóta395 kcal
-
40g rumaroma0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
A lapok kenéséhez:
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
A mázhoz:
-
150g csokoládé819 kcal
-
71 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
35 kcal
Összesen
7726
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához:
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
13.9g tojás18 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez:
-
16.9g tej9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
8.4g kókuszreszelék56 kcal
-
4.4g babapiskóta17 kcal
-
1.7g rumaroma0 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
A lapok kenéséhez:
-
16.9g sárgabaracklekvár47 kcal
A mázhoz:
-
6.3g csokoládé35 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
2.1g tejcsokoládé11 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
Összesen
326
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
965
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.5 g
Zsír
-
Összesen 405.5 g
-
Telített zsírsav 267 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1534 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5966.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1446 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 2281 mg
-
Nátrium 1467 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 939.1 g
-
Cukor 644 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 449.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1865 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 1014 mg
-
Retinol - A vitamin: 1836 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1537 micro
Összesen
7726
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
12 csapott ek finomliszt
-
12 csapott ek cukor
-
6 db tojás
-
6 ek víz
-
6 g sütőpor
A krémhez:
-
4 dl tej
-
3 csapott ek finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg kókuszreszelék
-
15 db babapiskóta
-
40 ml rumaroma
-
20 dkg vaj
A lapok kenéséhez:
-
40 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz:
-
15 dkg csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 dkg tejcsokoládé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához:
- A tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadva a cukrot is. Tovább verjük jó habosra. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.
- A masszát két részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (180 fokon kb 15 perc).
- Krém készítés: A tejet a liszttel, cukrokkal simára keverjük, felfőzzük. Tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.
- A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük. Hozzákeverjük a kókuszos masszához, ízesítjük rumaromával, és vajjal összekeverjük.
- A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, ott az alsó felét kenjük le.
- Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskótalapot, és bevonjuk a csokoládékkal.
- Mikróban a kétszínű csokoládét az olajjal felolvasztjuk.
- Először a sötétebb csokoládét tesszük rá, majd a világosabbat rácsurgatjuk. Egy recés késsel márványossá "simítjuk”. Hűtőbe téve, másnap szeleteljük, arra jól összeérnek az ízek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24×39
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3456
- Feltöltés dátuma: 2015. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
György napra készítettem a süteményt. Saját tervezés, elkészítés szerint. Nagyon finom lett.