r
Nosalty Logó

Kókuszos krémes sütemény Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Kókuszos krémes sütemény Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A lapok kenéséhez:

A mázhoz:

Összesen 965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A lapok kenéséhez:

A mázhoz:

Összesen 7726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A lapok kenéséhez:

A mázhoz:

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    405.5 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5966.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2281 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.1 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1836 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 7726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A lapok kenéséhez:

A mázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadva a cukrot is. Tovább verjük jó habosra. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. A masszát két részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (180 fokon kb 15 perc).
  3. Krém készítés: A tejet a liszttel, cukrokkal simára keverjük, felfőzzük. Tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.
  4. A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük. Hozzákeverjük a kókuszos masszához, ízesítjük rumaromával, és vajjal összekeverjük.
  5. A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, ott az alsó felét kenjük le.
  6. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskótalapot, és bevonjuk a csokoládékkal.
  7. Mikróban a kétszínű csokoládét az olajjal felolvasztjuk.
  8. Először a sötétebb csokoládét tesszük rá, majd a világosabbat rácsurgatjuk. Egy recés késsel márványossá "simítjuk”. Hűtőbe téve, másnap szeleteljük, arra jól összeérnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3456
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

György napra készítettem a süteményt. Saját tervezés, elkészítés szerint. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A lapok kenéséhez:

A mázhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...