r
Nosalty Logó

Kókuszhabos-epres sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Kókuszhabos-epres sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

659
Kalória
15.5g
Fehérje
88.7g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
118.2g
Víz
144.7g
Koleszterin
6.5g
Rost
45g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 7903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9442 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    3953 mg
  • Nátrium
    2109 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1065 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    1418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    576 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    1570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 7903 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőporral elkevert lisztet egy mélyebb tálba mérjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a csipet sót, a cukrokat, az alaposan megsikált citrom lereszelt héját.
  2. Odakészítünk hideg vizet, és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Evőkanalanként annyi vizet teszünk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát gáztepsi méretűre, majd átemeljük a tepsire.

Töltelék

  1. A tésztát megszórjuk az őrölt mandula és darált keksz keverékével.
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. Összekeverjük a cukrozott, aszalt vörösáfonyával. Rászórjuk a gyümölcsöket a mandulás keverékre.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük.

Tetejére

  1. Közben a kristálycukorral felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá (kb. 5-6 perc). Majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  2. Ha letelt a sütési idő, akkor kivesszük a sütőből a tepsit, és a süteményre kenjük a kókuszos habot. Visszatoljuk a sütőbe. A hőfokot levesszük 100 fokra, és további kb. 15 percig sütjük még, hogy szép világos drapp legyen a teteje.
  3. A sütőből kivesszük, langyosra hűtjük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38

A húsvéti családi összejövetelre készítettem tojáslikőrös epertorta mellé. Nagyon finom sütemény. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 320 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!