r
Nosalty Logó

Klasszikus Gundel palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Klasszikus Gundel palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Összesen 1768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Összesen 7067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    343.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11032.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1952 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1071 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    4797 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.7 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 7067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Elkészítés

Palacsinta

  1. Elkészítjük a palacsintatésztát. A tojást egy megfelelő méretű tálban felverjük. Hozzáadjuk a tejet, a vizet, és elkeverjük egy habverővel. A sóval elkevert lisztet is a tálba tesszük, alaposan kikeverjük a folyékony hozzávalókkal, így sűrű palacsintatésztát kapva.
  2. A palacsintasütőt kevés olajjal átkenjük, majd felforrósítjuk. Egy merőkanállal merünk a palacsintatésztából a palacsintasütőbe, óvatos kézmozdulatokkal egyenletesen oszlatjuk el a tésztát. Ha a palacsinta elválik a serpenyőtől, megfordítjuk, és néhány másodperc alatt megsütjük. A műveletet megismételjük a többi palacsintával.
  3. A palacsintákat konyharuhával letakarva tartjuk frissen a fogyasztásig.

Csokoládémártás

  1. A tojássárgáját egy lábasban alaposan kikeverjük a cukrokkal, kakaóporral, liszttel és egy dl tejjel.
  2. Az apróra tördelt étcsokoládét a többi tejjel forraljuk fel.
  3. A csokoládés tejet folyamatos keverés mellett csurgatjuk a tojásos keverékhez, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha a mártást túl sűrűnek találjuk, lehetőség van további tejjel való hígításra, de ügyeljünk a bevonóképesség megtartására.
  4. A rumot a tálalás előtt keverjük a mártásba, hogy aromáját megőrizze.

Diótöltelék

  1. A diótölteléket közvetlenül fogyasztás előtt készítjük el, megakadályozva ezzel a kiszáradását. Diópótló keverék használata esetén erre kiváltképp ügyelni kell.
  2. A cukrokat felforraljuk a tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát, a citrom reszelt héját és a darált diót. Elkeverjük, majd levesszük a tűzről. A rumot szintén a tálalás előtt keverjük a töltelékbe.

Tálalás

  1. A kiterített palacsintákra 2-2 evőkanál tölteléket viszünk fel egyenletesen, majd félbe, ezt követően negyedbe hajtjuk őket. Desszertes tányérra helyezzük a palacsintákat, a csokoládémártással meglocsoljuk, esetleg tejszínhabbal, darált vagy egész dióval díszítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 334
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16128
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus Gundel palacsinta
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A Gundel palacsintát ma már számtalan változatban készítik. Én most a klasszikus változatát hoztam el Turós Emil régi szakácskönyvéből. Az elkészítése kimondottan egyszerű, bátran nekifoghatnak kezdők is.

Hozzávalók

Palacsinta

Csokoládémártás

Diótöltelék

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...