r
Nosalty Logó

Klasszikus fasírt tejfölös kapros tökfőzelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Klasszikus fasírt tejfölös kapros tökfőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5402 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2222 micro
Összesen 2207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt lehámozzuk, kimagozzuk, legyaluljuk. Besózzuk, félretesszük. A zsemlét egy kisebb tálkába tesszük, annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje.
  2. A hagymát apróra kockázzuk, 1 ek mangalica zsíron pároljuk, kicsi vízzel felöntjük, és puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott gyalult tököt, óvatosan összekeverjük, kevés vizet öntünk alá, rászórjuk a kaprot, ca. 1 kk ecetet, és alacsony hőmérsékletenlassan megpároljuk.
  3. A darált húst egy keverőtálba tesszük, megsózzuk-borsozzuk, pici őrölt pirospaprikát,a pépesített fokhagymát, a tojást és a kifacsart zsemlét hozzáadjuk, kézzel jól összedolgozzuk az egészet.
  4. A tököt ízlés szerint berántjuk, avagy habarjuk.
  5. A húsmasszából kezünkkelfasírtokat formálunk, alaposan megforgatjuk a zsemlemorzsában, és bő zsírban, inkább egy kisebb, de magas falú serpenyőben nem túl magas hőmérsékleten kisütjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 43120
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.

Ajánló

Ha van kéznél házi kovászos uborkalé, akkor ecet helyett ebből többet lehet aláönteni, ebben párolni, így (szerintem) a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus fasírt tejfölös kapros tökfőzelékkel
Marti48 317 recept

A sok cukkini után végre igazi, magyar tök!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...