r
Nosalty Logó

Kívül-belül alma kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kívül-belül alma kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 dl-ben elkeverünk 1 kk cukrot és az elmorzsolt élesztőt, megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A lisztet tálba szitáljuk. A maradék 1,5 dl tejben elkeverünk 1/2 kk sót, a cukrot, hozzáadjuk még a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat
  3. Mindezt a liszthez keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd a robotgép dagasztóspiráljával fényesre-hólyagosra kidolgozzuk (viszonylag kemény, rugalmas tésztát kapunk).
  4. A tetejét meghintjük liszttel, és konyharuhával letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük (25-30 perc).
  5. Ha a tészta megkelt, lisztezett munkalapon erőteljesen átgyúrjuk, megmérjük, nyolc nagyobb vagy tizenhat kisebb almát formázhatunk belőle (nálam a nagy forma 1,5 dl űrtartalmú cakkos szélű, a kicsi pedig egyszerű kosárkaforma volt). A formákat készítsük elő, vajazzuk ki, és liszttel hintsük meg. A tészta darabokat tenyérrel gömbölygessük meg, majd egy sodrófa segítségével nyújtsuk kör alakúra, kb. 15 cm átmérőjű legyen. Tegyünk egy evőkanál tölteléket a közepére, majd fogjuk össze, mint egy batyut, és a széleket alaposan nyomkodjuk össze, utána helyezzük a formába úgy, hogy a gömbölyű fele legyen felül.
  6. Ha elkészültünk a formázással, minden alma közepébe szúrjunk egy darabka ropit, ha van maradék tészta, készíthetünk leveleket is. Konyharuhával letakarva, 15 percig ismét kelni hagyjuk, majd megkenjük tojássárgával, néhány perc pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 21-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, ha nagyon gyorsan barnulna a teteje, fedjük le sütőpapírral.

A töltelékhez

  1. Az almákat meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, enyhén kinyomkodjuk a levét.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzátesszük az almát, a fűszereket és a cukrot. Néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverünk egy kanál pudingport vagy egy kanál étkezési keményítőt, és alaposan elkeverjük. Hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1022
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni almás-fahéjas illatot áraszt sütés közben, kiadós, olcsó, édes kalács... és még csinos is! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...